BP Ryd samenwerking

BP investeert fors in digitale betalingen vanuit de auto

Bron: BP persbericht

BP Ventures investeert 10 miljoen euro in het technologiebedrijf ryd. Met de applicaties en de integraties van de Duitse onderneming kunnen bestuurders onder andere digitale betalingen aan de pomp doen vanuit hun auto. Daniela Proske, beherend vennoot bij de investeringstak van BP, zal toetreden tot de directie van ryd. 

Ook is het mogelijk om via ryd elektrische voertuigen op te laden en betalingen te doen in de wasstraat. Ryd wil naar eigen zeggen tegemoetkomen aan de groeiende vraag van de consument naar digitale betalingen. De investering zal het bedrijf helpen ‘zijn leidende marktpositie te versterken, te groeien naar nieuwe internationale markten en zijn aanbod verder uit te bouwen’, stelt BP.

Profiteren van kennis

Door de investering en het partnerschap met ryd wil BP leren en profiteren van de digitale betaalopties van ryd om zo ook de digitale betaalopties voor BP-klanten in heel Europa uit te breiden. BP biedt in het Verenigd Koninkrijk en Nederland al digitale betaalmogelijkheden aan via zijn BPme-app. Het ecosysteem van ryd omvat inmiddels een breed scala aan automerken, apps en betaalnetwerken en wordt op verschillende Europese markten gebruikt.

“Digitale betalingen in de auto zijn een integraal onderdeel van de naadloze en gemakkelijke ervaring die klanten steeds meer verwachten op onze retail-locaties”, zegt de vice president mobiliteit en convenience van BP. “Onze investering en het partnerschap zullen BP helpen deze digitale diensten in heel Europa op grotere schaal aan te bieden, waardoor de ervaring van onze klanten gemakkelijker en aangenamer wordt”, vervolgt Alex Jensen.

3000 tankstations

Oliver Goetz, oprichter en voorzitter van ryd: “Net als ryd en zijn partners verwacht BP dat tientallen miljoenen automobilisten zullen overstappen op directe digitale betaalsystemen, die zowel verbonden zijn met de gegevens van de auto als met de betaalsystemen bij tankstations en daarbuiten. Deze nieuwe betaalvorm is veel sneller, makkelijker en comfortabeler. Ryd is op weg om deze beweging in Europa te leiden.”

Vandaag de dag wordt ryd geaccepteerd bij 3000 partnertankstations verspreid over zeven landen, waarmee het het grootste B2C-netwerk voor digitaal tanken in Europa is. De verwachte go-live van de eerste BP-tankstations is gepland voor het laatste kwartaal van dit jaar.

Investeringen

BP Ventures werd meer dan tien jaar geleden opgericht om particuliere, snelgroeiende technologiebedrijven te identificeren en erin te investeren, en zo de innovatie in de sector te versnellen. Sindsdien heeft BP bijna 700 miljoen dollar geïnvesteerd in technologiebedrijven met meer dan 40 actieve investeringen.

Ryd is onderdeel van ThinxNet GmbH, een start-up uit München. Eind augustus maakte ryd bekend een samenwerking aan te gaan met Vissers Energy Group, waardoor het bij de zestig BP-, Vissers-, Shell- en Esso-stations die onder het bedrijf vallen mogelijk wordt om via de app ryd pay of vanuit de auto met de dienst te betalen. Tegen 2024 moet betalen via ryd in heel Europa beschikbaar zijn.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.