biobrandstof

Biobrandstof uit voedsel niet nodig voor bijmengen

Biobrandstof gemaakt van voedselgewassen als soja of koolzaad hoeft niet gebruikt te worden als mengsel voor benzine en diesel. Om de Europese doelstelling voor 10 % duurzame energie voor de transportsector in 2020 te halen, zijn voldoende andere maatregelen beschikbaar. Dat heeft CE Delft doorgerekend.

Biobrandstof uit voedselgewassen ligt vanwege ethische en milieutechnische redenen al langer onder vuur. Europa kan nu minderen met benzine en diesel, zonder schadelijke biobrandstoffen gemaakt uit voedselgewassen te hoeven gebruiken.

Energiebesparing

Een combinatie van groene maatregelen is voldoende om de doelstelling te halen. Energiebesparing staat voorop. Er is al veel besparing mogelijk door het stimuleren van zuinige auto’s.

Daarnaast moeten er zo snel mogelijk meer elektrische auto’s bijkomen, mits ze rijden op groene stroom. Tot slot kunnen auto’s rijden op duurzame biobrandstof, zoals biodiesel uit gebruikt frituurvet of groen gas gemaakt uit organisch afval.

Alles bij elkaar opgeteld kan dat leiden tot de beoogde 10 procent duurzame energie in de transportsector in 2020.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Biobrandstof uit voedsel niet nodig voor bijmengen | TankPro.nl
biobrandstof

Biobrandstof uit voedsel niet nodig voor bijmengen

Biobrandstof gemaakt van voedselgewassen als soja of koolzaad hoeft niet gebruikt te worden als mengsel voor benzine en diesel. Om de Europese doelstelling voor 10 % duurzame energie voor de transportsector in 2020 te halen, zijn voldoende andere maatregelen beschikbaar. Dat heeft CE Delft doorgerekend.

Biobrandstof uit voedselgewassen ligt vanwege ethische en milieutechnische redenen al langer onder vuur. Europa kan nu minderen met benzine en diesel, zonder schadelijke biobrandstoffen gemaakt uit voedselgewassen te hoeven gebruiken.

Energiebesparing

Een combinatie van groene maatregelen is voldoende om de doelstelling te halen. Energiebesparing staat voorop. Er is al veel besparing mogelijk door het stimuleren van zuinige auto’s.

Daarnaast moeten er zo snel mogelijk meer elektrische auto’s bijkomen, mits ze rijden op groene stroom. Tot slot kunnen auto’s rijden op duurzame biobrandstof, zoals biodiesel uit gebruikt frituurvet of groen gas gemaakt uit organisch afval.

Alles bij elkaar opgeteld kan dat leiden tot de beoogde 10 procent duurzame energie in de transportsector in 2020.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.