ChargePoint elektrisch laden uitbreiding

Laadpalenbedrijf ChargePoint mikt op sterke groei in Europa

Het Amerikaanse laadpalenbedrijf ChargePoint wil sterk uitbreiden in Europa. Over drie jaar moet zo’n 30 procent van de omzet van bijna een miljard dollar uit Europa komen. Die Europese expansie wordt geleid vanuit een kantoor in Amsterdam-Zuidoost.

ChargePoint, dat zich het leidende laadnetwerk in de wereld noemt, beheert momenteel 130.000 laadpunten in Noord-Amerika en Europa maar wil dat aantal snel opvoeren. Het bedrijf richt zich daarbij op eigen laadpunten bij werkgevers, bij EV-bezitters thuis en op openbare laadpalen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Ruud Peys

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.