Foto: Volvo

ElaadNL: opkomst elektrische trucks vraagt om nieuw laadnetwerk

De verwachte groei van e-trucks vanaf 2025 vraagt om een nieuw Europees netwerk van laadstations. Voor de nieuwste ElaadNL Outlook namen de analisten van kennis- en innovatiecentrum ElaadNL onder de loep hoe de ontwikkeling van elektrische trucks zal verlopen. In drie scenario’s geeft de ElaadNL Outlook inzicht in hoe deze trucks zijn verdeeld over Nederland en wat voor soort laadlocaties ze naar verwachting nodig zullen hebben.

De onderzoekers hebben het aantal benodigde laadpunten berekend voor vier soorten laadlocaties. Het gaat daarbij om depots, gedeelde laadhubs, truckparkings en verzorgingsplaatsen. Uit de analyse blijkt dat het realiseren van laadinfrastructuur bij de verzorgingsplaatsen langs de Europese transportcorridors essentieel is voor de laadbehoefte van e-trucks. Omdat e-trucks op zeer hoge vermogens moeten laden, zal een nieuw laadnetwerk aangelegd worden, onder meer langs Europese transportcorridors.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.