Eerste LNG-station van Rolande geopend in Duitsland

Rolande heeft woensdag zijn eerste tankstation voor vloeibaar aardgas geopend in Duitsland. Dit jaar volgen nog eens vijf nieuwe locaties van de onderneming bij onze oosterburen. Het station in Ulm is een openbaar 24/7 zelfbedieningsstation met twee LNG- en twee CNG-pompen.

Met LNG kunnen CO2-emissies tot 20 procent gereduceerd worden ten opzichte van diesel. Met Bio-LNG bespaart zwaar wegtransport tot 99,8 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel, benadrukt Rolande. In gebruik doet Bio-LNG, net als LNG overigens, met een actieradius tot 1.700 kilometer en een vermogen tot 460 pk, niet onder voor een dieseltruck.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.