Gedeputeerde Staten Drenthe wil ontwikkeling waterstof stimuleren

Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe wil een subsidie van 250.000 euro beschikbaar stellen om de bouw van waterstofstations te ondersteunen. Het bedrag is bedoeld om vijf vulpunten voor waterstof te realiseren. Die moeten komen in Assen, Peize, Beilen, Hoogeveen en Nieuw-Amsterdam.

In augustus 2020 wordt een start gemaakt met de eerste locatie, vanaf begin 2021 kan er getankt worden bij dit station. Met de vijf locaties voor waterstof moet een dekkend netwerk ontstaan in de provincie Drenthe. De subsidie wordt definitief beschikbaar gesteld als Provinciale Staten instemmen met het voorstel.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.