Statiegeld op kleine plastic flessen bijna een feit

Over een kleine maand worden tankstations langs de snelwegen verplichte innamepunten van kleine plastic flesjes voor frisdrank en water. In ruil daarvoor moet het personeel 15 eurocent aan de klant kunnen aanbieden. 

Statiegeld Nederland, dat samen met de producenten en innamepunten verantwoordelijk is voor de goede invoering van het nieuwe statiegeldsysteem, hoopt dat zeker 90 procent van de kleine flesjes die wordt verkocht, weer ingenomen kan worden. “Plastic is een waardevolle grondstof en het is zonde als die verloren gaat. Van de kleine plastic flesjes kunnen weer andere verpakkingen en producten gemaakt worden. Statiegeld op kleine plastic flesjes stimuleert mensen om de flesjes weer in te leveren”, aldus directeur Raymond Gianotten.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.