Weerstand tegen komst nieuw tankstation in Reusel

De komst van een nieuw tankstation in Reusel stuit op kritiek. Zowel diverse raadsleden als tankstation-ondernemers uit de omgeving zijn verbaasd over een mogelijk ‘ja’ vanuit het college van B en W. Diverse bedrijven wilden in het verleden ook op exact dezelfde plek een tankstation starten, maar kregen daar geen toestemming voor.

Het betreft een locatie aan de Lagemierdsedijk 2 in de Brabantse plaats. De grondeigenaar heeft ter plekke een agrarisch bedrijf, maar wil dat graag saneren. Daarvoor in de plaats wil hij een onbemand tankstation bouwen en de onderhandelingen met de gemeente zijn in een vergevorderd stadium.

Verbaasd

Diverse raadsleden waren verbaasd toen ze het nieuws te horen kregen eerder dit jaar. Dat negatieve gevoel werd nog groter toen onlangs duidelijk werd dat eerdere verzoeken voor een tankstation op deze plek werden afgewezen, schrijft Eindhovens Dagblad.

Automobielbedrijf Van Gompel, Lenderings Autobedrijf en Tankstation Den Hoek hadden in het verleden wel oren naar het exploiteren van een station op deze plek. Ze kregen echter geen toestemming, meldt hun advocaat. Dat het gemeentebestuur nu mogelijk wél bereid is om het betreffende bestemmingsplan te wijzigen, stuit dan ook op kritiek.

Omzetverlies

De VVD, de PvdA en de lokale partij Samenwerking hebben grote twijfels over de komst van een nieuwe vestiging, onder meer doordat de locatie vlakbij een evenemententerrein ligt. Bovendien is het maar de vraag of er behoefte is aan een extra tankstation. Een ondernemer uit de buurt zegt twee derde van zijn omzet te zijn kwijtgeraakt in de afgelopen jaren. Dat Reusel aan de Belgische grens ligt, heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Weerstand tegen komst nieuw tankstation in Reusel | TankPro.nl

Weerstand tegen komst nieuw tankstation in Reusel

De komst van een nieuw tankstation in Reusel stuit op kritiek. Zowel diverse raadsleden als tankstation-ondernemers uit de omgeving zijn verbaasd over een mogelijk ‘ja’ vanuit het college van B en W. Diverse bedrijven wilden in het verleden ook op exact dezelfde plek een tankstation starten, maar kregen daar geen toestemming voor.

Het betreft een locatie aan de Lagemierdsedijk 2 in de Brabantse plaats. De grondeigenaar heeft ter plekke een agrarisch bedrijf, maar wil dat graag saneren. Daarvoor in de plaats wil hij een onbemand tankstation bouwen en de onderhandelingen met de gemeente zijn in een vergevorderd stadium.

Verbaasd

Diverse raadsleden waren verbaasd toen ze het nieuws te horen kregen eerder dit jaar. Dat negatieve gevoel werd nog groter toen onlangs duidelijk werd dat eerdere verzoeken voor een tankstation op deze plek werden afgewezen, schrijft Eindhovens Dagblad.

Automobielbedrijf Van Gompel, Lenderings Autobedrijf en Tankstation Den Hoek hadden in het verleden wel oren naar het exploiteren van een station op deze plek. Ze kregen echter geen toestemming, meldt hun advocaat. Dat het gemeentebestuur nu mogelijk wél bereid is om het betreffende bestemmingsplan te wijzigen, stuit dan ook op kritiek.

Omzetverlies

De VVD, de PvdA en de lokale partij Samenwerking hebben grote twijfels over de komst van een nieuwe vestiging, onder meer doordat de locatie vlakbij een evenemententerrein ligt. Bovendien is het maar de vraag of er behoefte is aan een extra tankstation. Een ondernemer uit de buurt zegt twee derde van zijn omzet te zijn kwijtgeraakt in de afgelopen jaren. Dat Reusel aan de Belgische grens ligt, heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.