shell, logo

Shell introduceert sensor voor meten brandstofniveau vrachtwagen

shell, logo

Shell heeft de nieuwe Ultrasonic Fuel Sensor voor Shell FuelSave Partner gelanceerd. Dat is het geavanceerde brandstofmanagementsysteem voor vrachtwagens. De Ultrasonic Fuel Sensor kan het exacte brandstofniveau van maximaal twee brandstoftanks achterhalen. Hierdoor verbetert de nauwkeurigheid van de brandstofverbruikgegevens die worden vastgesteld door Shell FuelSave Partner.

De verbetering vereenvoudigt het opsporen van frauduleuze activiteiten en zorgt voor meer inzicht in de brandstofkosten van bepaalde routes. Daarnaast vergroot het de mogelijkheden om brandstof te besparen doordat bestuurders hun rijgedrag gemakkelijk kunnen aanpassen.

Tankinhoud

De Ultrasonic Fuel Sensor is een op maat gemaakt, onopvallend instrument dat in een breed scala aan voertuigen geïnstalleerd kan worden om de volledige tankinhoud van een bewegende vrachtwagen vast te leggen. Het instrument is zo ontworpen dat de kans op eventuele verwijdering of manipulatie minimaal is.

Robert Springer, Shell Sales Manager Nederland, zegt: “Shell FuelSave Partner biedt veel inzichten die belangrijk zijn voor onze wegtransport klanten. Dit kunnen trends op het gebied van brandstofverbruik zijn, of hulp bij het opsporen van fraude.

Brandstofniveau

Deze inzichten worden beïnvloed door de nauwkeurigheid van de brandstofniveaugegevens die Shell FuelSave Partner ontvangt. Aangezien het ontwerp van standaard brandstofmeters de precisie van brandstofniveaugegevens kan beperken, is de Ultrasonic Fuel Sensor speciaal ontwikkeld om een hoge graad van nauwkeurigheid te bieden, ongeacht hoeveel brandstof er in de tank zit.”

De Ultrasonic Fuel Sensor voor Shell FuelSave Partner is vanaf vandaag voor alle klanten in de Nederlandse transportsector beschikbaar voor een maandelijks bedrag. Klanten van Shell FuelSave Partner kunnen bij hun accountmanager terecht om de Ultrasonic Fuel Sensor toe te voegen aan hun standaard service.

Geïnteresseerden die geen Shell FuelSave Partner-klant zijn, kunnen zich aanmelden voor de standaard service met de aanvullende Ultrasonic Fuel Sensor-optie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.