total

Boete voor Total voor lozen te olierijk productiewater

Total E&P Nederland moet een boete betalen van 120.000 euro voor het meerdere keren lozen van productiewater met een te hoog oliegehalte in de Noordzee vanaf vier mijnbouwinstallaties.

Dat is het bedrijf overeengekomen met het Functioneel Parket. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt een boete de beste manier om de zaak af te doen. Zo worden lange juridische procedures voorkomen. Volgens het OM heeft Total inmiddels  maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

Slecht werkende filters

In de periode tussen 1 september 2010 en 1 juni 2011 heeft Total de toegestane oliewaarden overschreden bij de lozing van productiewater. Dat is gebleken uit onderzoek door Staatstoezicht op de Mijnen. Zulke lozingen zijn schadelijk voor het milieu. Total heeft het OM laten weten dat de overschrijdingen te wijten waren aan slecht werkende filtersystemen en afname van de reservoirdruk door de veroudering van het veld. Het OM vindt dat Total actie had moeten ondernemen om de problemen te verhelpen.

Total Exploiratie & Productie Nederland houdt zich bezig met de ontwikkeling, winning en productie van olie en gas en de productie van vloeibaar gas. Het bedrijf is betrokken bij de exploratie en productie van aardgas in Nederland en op het Continentaal Plat van de Noordzee.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Boete voor Total voor lozen te olierijk productiewater | TankPro.nl
total

Boete voor Total voor lozen te olierijk productiewater

Total E&P Nederland moet een boete betalen van 120.000 euro voor het meerdere keren lozen van productiewater met een te hoog oliegehalte in de Noordzee vanaf vier mijnbouwinstallaties.

Dat is het bedrijf overeengekomen met het Functioneel Parket. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt een boete de beste manier om de zaak af te doen. Zo worden lange juridische procedures voorkomen. Volgens het OM heeft Total inmiddels  maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

Slecht werkende filters

In de periode tussen 1 september 2010 en 1 juni 2011 heeft Total de toegestane oliewaarden overschreden bij de lozing van productiewater. Dat is gebleken uit onderzoek door Staatstoezicht op de Mijnen. Zulke lozingen zijn schadelijk voor het milieu. Total heeft het OM laten weten dat de overschrijdingen te wijten waren aan slecht werkende filtersystemen en afname van de reservoirdruk door de veroudering van het veld. Het OM vindt dat Total actie had moeten ondernemen om de problemen te verhelpen.

Total Exploiratie & Productie Nederland houdt zich bezig met de ontwikkeling, winning en productie van olie en gas en de productie van vloeibaar gas. Het bedrijf is betrokken bij de exploratie en productie van aardgas in Nederland en op het Continentaal Plat van de Noordzee.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.