Sligro

Sligro wil afhaalpunten boodschappen bij tankstations

Sligro komt later dit jaar met afhaalpunten voor boodschappen, waar mogelijk ook bij tankstations. De groothandelaar heeft deze maand een 25 procent belang genomen in online boodschappenservice Superdirect.com. In tegenstelling tot de Pick Up Points van Albert Heijn worden het onbemande afhaalpunten. Sligro is ook toeleverancier voor tankstations.

De afhaalpunten komen langs invalswegen van dorpen en steden en zijn volledig onbemand. “Dat kan bij tankstations zijn, maar ook andere locaties zijn goed denkbaar”, aldus woordvoerder Wilco Jansen van Sligro. “Het is overigens niet vanzelfsprekend dat, omdat wij tankstations goed kennen we daar nu overal afhaalpunten gaan plaatsen. De locatie moet zich er wel duidelijk voor lenen.”

Vernieuwend

Over hoe de afhaalpunten voor boodschappen er precies komen uit te zien, wil Jansen niet teveel prijsgeven. “De concurrentie luistert altijd mee natuurlijk maar ik kan wel zeggen dat we met totaal iets vernieuwend komen.”

Bij veel gemeenten zijn vergunningen aangevraagd voor het creëren van afhaalpunten bij bepaalde locaties. “Zodra deze vergunningen binnen zijn kunnen we van start”, aldus Jansen.

Ideaal punt

Inmiddels zien steeds meer retailers en bezorgservices de locatie van tankstations als een ideaal punt om spullen af te halen. Sommige pomphouders hebben bijvoorbeeld al zelf een postpakketservice waar veel gebruik van wordt gemaakt.

Ook PostNL is een proefproject aangegaan met Esso en heeft bij een tankstation in Arnhem al een pakketautomaat geplaatst.

Lees ook: PostNL positief over pakketautomaat bij tankstation

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sligro wil afhaalpunten boodschappen bij tankstations | TankPro.nl
Sligro

Sligro wil afhaalpunten boodschappen bij tankstations

Sligro komt later dit jaar met afhaalpunten voor boodschappen, waar mogelijk ook bij tankstations. De groothandelaar heeft deze maand een 25 procent belang genomen in online boodschappenservice Superdirect.com. In tegenstelling tot de Pick Up Points van Albert Heijn worden het onbemande afhaalpunten. Sligro is ook toeleverancier voor tankstations.

De afhaalpunten komen langs invalswegen van dorpen en steden en zijn volledig onbemand. “Dat kan bij tankstations zijn, maar ook andere locaties zijn goed denkbaar”, aldus woordvoerder Wilco Jansen van Sligro. “Het is overigens niet vanzelfsprekend dat, omdat wij tankstations goed kennen we daar nu overal afhaalpunten gaan plaatsen. De locatie moet zich er wel duidelijk voor lenen.”

Vernieuwend

Over hoe de afhaalpunten voor boodschappen er precies komen uit te zien, wil Jansen niet teveel prijsgeven. “De concurrentie luistert altijd mee natuurlijk maar ik kan wel zeggen dat we met totaal iets vernieuwend komen.”

Bij veel gemeenten zijn vergunningen aangevraagd voor het creëren van afhaalpunten bij bepaalde locaties. “Zodra deze vergunningen binnen zijn kunnen we van start”, aldus Jansen.

Ideaal punt

Inmiddels zien steeds meer retailers en bezorgservices de locatie van tankstations als een ideaal punt om spullen af te halen. Sommige pomphouders hebben bijvoorbeeld al zelf een postpakketservice waar veel gebruik van wordt gemaakt.

Ook PostNL is een proefproject aangegaan met Esso en heeft bij een tankstation in Arnhem al een pakketautomaat geplaatst.

Lees ook: PostNL positief over pakketautomaat bij tankstation

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.