Tankstation Dudok keert terug als kantoor

Foto: Jan Barnier

Het legendarisch tankstation met het V-dak van architect Dudok is terug. In Terneuzen wordt het karakteristieke pand opnieuw opgebouwd en gaat dienst doen als makelaarskantoor.

Willem Dudok ontwierp in 1953 voor Esso het standaard gebouwtje met het V-dak. Hiervan staan er nog twee overeind. Eén in Groningen en één in Raamsdonkveer. Het laatste Dudok tankstation aan de snelweg stond aan de A2  (afslag Vinkeveen, Rijksweg 42, Utrecht-Amsterdam). In 1994 werd het tankstation naar het Autotron getransporteerd en in februari 2004  naar het  Nationaal Automobiel Museum in Raamsdonkveer.

Erven

Dingena Tromp van makelaarskantoor Koopcoach wilde per se een kantoor laten bouwen in de stijl van Dudok, compleet met een V-dak. Ze zocht contact met de erven van Dudok die vrij vlot toestemming gaven om een kopie te laten bouwen.

Toen ook de gemeentelijke hobbels waren genomen kon de bouw van start gaan. “Als ik eenmaal iets in mijn kop heb, zet ik ook door”, laat Tromp in BN/DeStem weten.

Benzinepompen

De eigenaresse wilde aanvankelijk ook nog twee ouderwetse benzinepompen voor de deur zetten maar daar stak de gemeente een stokje voor. Voorbijgangers zouden het te zeer als een tankstation gaan beschouwen wat weer tot verwarring zou kunnen leiden.

In het voorjaar van 2012 is de officiële opening gepland van het Dudok/tankstation/makelaarskantoor aan de Guido Gezellestraat. De achterkleinkinderen van Dudok zijn uitgenodigd.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Steven Don

2 reacties op “Tankstation Dudok keert terug als kantoor”

Ouderejaars|03.11.11|09:28

Retecool! Nostalgia!
Prachtig initiatief om oude dingen te laten herleven.
Ik neem aan dat-ie op de plaats van het oorspronkelijke benzinestation?

Dix Mcbridge|10.11.11|00:25

Retecool! Nostalgia!
Prachtig initiatief om oude dingen te laten herleven.
Ik neem aan dat-ie op de plaats van het oorspronkelijke benzinestation?

+1

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.