BBC fluit TomTom-stem Jeremy Clarkson terug

De Britse omroep BBC heeft TopGear-presentator Jeremy Clarkson verboden nog langer zijn stem aan TomTom navigatie-apparatuur uit te lenen. De samenwerking tussen de flamboyante presentator en TomTom zou in strijd zijn met de redactiestatuten van de BBC.

TomTom wist Clarkson eerder te strikken als navigatiestem waarop hij op eigen, onnavolgbare wijze de autobestuurder door het verkeer loodst.

Stig-modus

Bovendien heeft TomTom met de speciale Clatkson-editie door Topgear geselecteerde auto-iconen en race-circuits verwerkt. En mocht Jeremy Clarkson te zeer op de lachspieren werken of juist vervelen dan is er de speciale Stig-modus om de stem met één handbeweging uit te schakelen.

Te laat

Het veto van de BBC komt echter te laat, want intussen zijn al zo’n 54.000 toestellen geproduceerd en verdeeld. Die mogen wel te koop blijven, zo werd overeengekomen, maar TomTom mag er geen nieuwe meer van produceren.

Schenken

Ook gaat de opbrengst naar het BBC-kinderfonds en zal TomTom nog een extra bedrag schenken. Het voornemen van TomTom om Clarksons stem via een betalende download aan te bieden aan al zijn bestaande klanten, wordt definitief opgeborgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “BBC fluit TomTom-stem Jeremy Clarkson terug”

Steven|18.10.11|10:27

Erg jammer

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.