overval

BETA boos; BOVAG ingetogen over ‘schandpaal’-boete

De twee belangenverenigingen voor tankstationhouders BOVAG en BETA reageren verschillend op de maatregel die het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) deze week bekend maakte. Het CBP wil pomphouders en andere ondernemers minimaal een boete van 25.000 euro geven zodra ze filmpjes of foto’s van doorrijders of criminelen openbaar maken.

De zogeheten ‘schandpaalboete’ is bij de BETA-voorzitter Ewout Klok volledig in het verkeerde keelgat geschoten. ” Dit is echt van de ratten besnuffeld. Terwijl de pomphouder aan allerlei richtlijnen moet voldoen, worden criminelen in bescherming genomen. Dat is toch wel de omgekeerde wereld.”

Roofoverval

Als pomphouder heeft hij zelf ook een video van een roofoverval op internet gezet. Het is volgens Klok een manier om criminelen sneller te pakken.

” Als je aangifte doet bij de politie zijn we al snel een week verder voordat er ook maar iets mee wordt gedaan. Je geeft zo overvallers een week voorsprong.” Klok zegt minstens 30.000 euro per jaar kwijt te zijn aan beveiliging van tankstation.

Boete

Jan Bessembinders van de BOVAG is wat genuanceerder in standpunt. Hij begrijpt het onbegrip bij zijn achterban maar wijst erop dat de wet simpelweg wordt toegepast. “Het is al strafbaar om persoonsgegevens openbaar te maken. Het verschil is dat er nu ook een boete aan wordt gekoppeld”, zegt hij in de BOVAGkrant.

Doorrijders

Bessembinders wijst op de mogelijkheden binnen de wet om met name doorrijders te achterhalen. “Je zou bijvoorbeeld foto’s van doorrijders in niet-publieke ruimtes kunnen ophangen, zodat alleen het personeel op de hoogte is.”

Hij adviseert zijn leden om altijd in tweevoud melding te maken in geval van brandstofdiefstal. “Ga naar tankenzonderbetalen.nl en informeer je gerechtsdeurwaarder.”

Pomphouder en BETA-voorzitter Ewout Klok zette dit filmpje over een plofkraak bij zijn benzinestation in Hoogeveen op internet:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “BETA boos; BOVAG ingetogen over ‘schandpaal’-boete”

Rob Leus|05.08.11|12:16

Een compleet omgekeerde wereld, privacybescherming voor inbrekers en overvallers en ander schorum.
hoe gek kun je worden in een land, zouden die mensen die dit uitdenken zelf een aantal overvallen, een aantal inbraken en talloze doorrijders achter de rug hebben, dan acht ik het niet helemaal onmogelijk dat de mensen van CBP er anders over gaan denken.
voorlopig mogen wij de miljarden aan accijns en btw blijven ophalen maar niet zeuren over overvallen, inbraken, diefstal etc.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BETA boos; BOVAG ingetogen over ‘schandpaal’-boete | TankPro.nl
overval

BETA boos; BOVAG ingetogen over ‘schandpaal’-boete

De twee belangenverenigingen voor tankstationhouders BOVAG en BETA reageren verschillend op de maatregel die het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) deze week bekend maakte. Het CBP wil pomphouders en andere ondernemers minimaal een boete van 25.000 euro geven zodra ze filmpjes of foto’s van doorrijders of criminelen openbaar maken.

De zogeheten ‘schandpaalboete’ is bij de BETA-voorzitter Ewout Klok volledig in het verkeerde keelgat geschoten. ” Dit is echt van de ratten besnuffeld. Terwijl de pomphouder aan allerlei richtlijnen moet voldoen, worden criminelen in bescherming genomen. Dat is toch wel de omgekeerde wereld.”

Roofoverval

Als pomphouder heeft hij zelf ook een video van een roofoverval op internet gezet. Het is volgens Klok een manier om criminelen sneller te pakken.

” Als je aangifte doet bij de politie zijn we al snel een week verder voordat er ook maar iets mee wordt gedaan. Je geeft zo overvallers een week voorsprong.” Klok zegt minstens 30.000 euro per jaar kwijt te zijn aan beveiliging van tankstation.

Boete

Jan Bessembinders van de BOVAG is wat genuanceerder in standpunt. Hij begrijpt het onbegrip bij zijn achterban maar wijst erop dat de wet simpelweg wordt toegepast. “Het is al strafbaar om persoonsgegevens openbaar te maken. Het verschil is dat er nu ook een boete aan wordt gekoppeld”, zegt hij in de BOVAGkrant.

Doorrijders

Bessembinders wijst op de mogelijkheden binnen de wet om met name doorrijders te achterhalen. “Je zou bijvoorbeeld foto’s van doorrijders in niet-publieke ruimtes kunnen ophangen, zodat alleen het personeel op de hoogte is.”

Hij adviseert zijn leden om altijd in tweevoud melding te maken in geval van brandstofdiefstal. “Ga naar tankenzonderbetalen.nl en informeer je gerechtsdeurwaarder.”

Pomphouder en BETA-voorzitter Ewout Klok zette dit filmpje over een plofkraak bij zijn benzinestation in Hoogeveen op internet:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “BETA boos; BOVAG ingetogen over ‘schandpaal’-boete”

Rob Leus|05.08.11|12:16

Een compleet omgekeerde wereld, privacybescherming voor inbrekers en overvallers en ander schorum.
hoe gek kun je worden in een land, zouden die mensen die dit uitdenken zelf een aantal overvallen, een aantal inbraken en talloze doorrijders achter de rug hebben, dan acht ik het niet helemaal onmogelijk dat de mensen van CBP er anders over gaan denken.
voorlopig mogen wij de miljarden aan accijns en btw blijven ophalen maar niet zeuren over overvallen, inbraken, diefstal etc.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.