justitia

Raad van State gaat over komst tankstation Woerden

Een aantal Woerdense stichtingen blijft zich verzetten tegen de komst van een tankstation van de firma Van Vliet aan de Wulverhorstbaan in Woerden. Op 7 april wordt het bezwaar van de stichtingen behandeld door de Raad van State.

Het tankstation moet verrijzen tussen de Wulverhorstbaan en de Kromwijkerdijk. Die laatste locatie is voor de bezwaarmakers nu de laatste strohalm. De bezwaarmakers zijn de stichting Hugo Kotestein, de Scouting Woerden en de stichting Behoud Kromwijkerdijk.

Pompinstallatie

De Kromwijkerdijk is volgens de stichting Hugo Kotestein een zogenoemde primaire waterkering. Daardoor zou de firma Van Vliet bij het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnland toestemming moeten vragen om de tanks in de grond te installeren.

Volgens werkgroeplid Ed van Keimpema van de stichting Hugo Kotestein tegen RPL FM in Woerden is er tot nog toe geen aanvraag binnengekomen bij het hoogheemraadschap. Daardoor zouden er ook geen vergunningen kunnen zijn.

Tankstation

Al eerder stonden de stichtingen, de firma Van Vliet en de gemeente Woerden tegenover elkaar. De bezwaren van de stichtingen werden echter steeds verworpen.

Wanneer de Raad van State de twee laatste partijen in het gelijk stelt, dan kunnen de stichtingen alleen maar hun verlies nemen. Alle mogelijke middelen om bezwaar te maken tegen het tankstation zijn dan uitgeput.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.