Greenpoint Veghel truckgedeelte

Greenpoint opent nieuw tankgedeelte bij station in Veghel

Foto: Greenpoint

Bij het Greenpoint-tankstation in Veghel is een tweede tankgedeelte geopend. Vanwege de ‘enorme logistieke bedrijvigheid’ in en rond de Noord-Brabantse plaats werd besloten het bestaande station uit te breiden. 

Ondanks de vijf aanwezige opstelplaatsen voor trucks, barstte het station op bedrijventerrein Doornhoek volgens eigenaar en exploitant Van Kessel uit zijn voegen. Daarom werd besloten om drie extra opstelplaatsen aan het tankstation toe te voegen. Het bedrijf uit Milheeze maakte van de gelegenheid gebruik om extra tanks en pompen voor HVO te installeren.

Duurzame brandstoffen

Onder de nieuwe luifel staan onder andere highspeedpompen met HVO. Ook kunnen klanten er nu HVO100, HVO20, TRAXX HVO100 en TRAXX HVO20 tanken. Voor alle varianten zijn highspeedpompen voor trucks en reguliere pompen voor bestelwagens en personenauto’s aanwezig. Daarnaast is er nu ook Euro 95 beschikbaar.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Greenpoint Veghel pomp
In het nieuwe gedeelte worden verschillende duurzamere alternatieven aangeboden. Foto: Greenpoint

Er waren bij het station al andere duurzamere alternatieven, zoals LNG en CNG verkrijgbaar. Verder is een netverzwaring aangevraagd voor snelladers voor trucks en is de vergunningsprocedure voor een waterstoftankinstallatie in gang gezet. “Uit gesprekken blijkt dat er bij de bedrijven op het terrein veel animo voor is”, vertelde marketing manager Bart De Keuster eerder aan TankPro.

Greenpoint is een initiatief van de Van Kessel groep uit Milheeze. Er zijn momenteel veertien Greenpoint-tankstations in Nederland. Recent opende het bedrijf samen met BP nog een gloednieuw station in Ede.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.