Politie schiet op vluchtende benzinedieven

De politie Twente heeft zondagochtend tijdens een wilde achtervolging van twee benzinedieven enkele waarschuwingsschoten afgelost. De twee, een 22-jarige man uit Hengelo en een 16-jarige jongen uit Rijssen, konden uiteindelijk in Hengelo worden aangehouden.

Zondagochtend kreeg de politie melding van diefstal van benzine bij een tankstation op de A1 ter hoogte van Deurningen. De politie trof de auto kort na de diefstal aan op de A1 en startte een achtervolging. Bij navraag bleek de auto van diefstal afkomstig te zijn.

Inrijden

Ter hoogte van Markelo werd de auto tot stoppen gedwongen. Bij een poging de twee inzittenden aan te houden, reed de auto achteruit in op de politieauto. De agenten waren net  uitgestapt en raakten niet gewond. Hierna hervatte de mannen hun vlucht.

Stoppen

De achtervolging ging terug in de richting van Hengelo. Op de Breemarsweg werden de verdachten tot stoppen gedwongen. De politie heeft tijdens de achtervolging meerdere waarschuwingsschoten gelost. De twee verdachten konden op de Breemarsweg worden aangehouden. Beide personen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.