Kuster Energy laat vier tankwagens bouwen voor distributie groene waterstof
investering

Kuster Energy laat vier tankwagens bouwen voor distributie waterstof

Kuster Energy wil zo snel mogelijk naar groene waterstof die het met behulp van speciale tankwagens zelf gaat distribueren naar waterstoftankstations en andere naar duurzame energie strevende afnemers in de regio. Foto: ProMedia, 2023

Kuster Energy uit Babberich-Zevenaar laat bij een Duits bedrijf vier tankwagens bouwen die, wanneer geleverd, door Kuster Energy zelf geproduceerde groene waterstof gaan distribueren naar waterstoftankstations en andere afnemers in de regio Oost-Nederland.

Dit heeft commercial director Jan Pieter de Wilde van Kuster Energy bekend gemaakt in een gesprek met Kijk op Oost Nederland. Bij het bedrijf uit het Gelderse Babberich wordt de komende jaren de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen flink teruggebracht om zich vervolgens te gaan richten op emissievrije brandstoffen. Kuster Energy wil zo snel mogelijk naar groene waterstof die het met behulp van de speciale tankwagens zelf gaat distribueren naar waterstoftankstations en afnemers in de regio die hun bedrijfsprocessen willen verduurzamen.

Kuster Energy sluit binnen enkele weken een contract met de eerste fabriek voor groene waterstof in Oost-Nederland, zodat het bedrijf regionaal geproduceerde waterstof ook regionaal kan aanbieden. ‘De aankoop van een vloot van vier tankauto’s zien wij als een strategische investering in een schone toekomst’, aldus Jan Pieter de Wilde tegen Kijk op oost Nederland.

Groene toekomst

Met de opening in december 2021 van het volgens Kuster ‘grootste openbare waterstoftankstation van Europa’ aan de Braamtseweg in Doetinchem heeft Kuster Energy in de Achterhoek al een belangrijke stap naar een ‘groene’ toekomst gezet. Daarnaast werd dit voorjaar met streekvervoerder Arriva een contract afgesloten over de levering van waterstof aan negen streekbussen die dagelijks in de Achterhoek rondrijden. De waterstof die nodig is voor de bussen komt nu nog uit Antwerpen, de dichtstbijzijnde bron die deze grote volumes vergroende waterstof kan leveren. Als familiebedrijf met een sterke regionale positie, wil Kuster Energy de distributie van groene waterstof in de regio zo snel mogelijk zelf ter hand nemen.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kuster Energy laat vier tankwagens bouwen voor distributie waterstof | TankPro.nl
Kuster Energy laat vier tankwagens bouwen voor distributie groene waterstof
investering

Kuster Energy laat vier tankwagens bouwen voor distributie waterstof

Kuster Energy wil zo snel mogelijk naar groene waterstof die het met behulp van speciale tankwagens zelf gaat distribueren naar waterstoftankstations en andere naar duurzame energie strevende afnemers in de regio. Foto: ProMedia, 2023

Kuster Energy uit Babberich-Zevenaar laat bij een Duits bedrijf vier tankwagens bouwen die, wanneer geleverd, door Kuster Energy zelf geproduceerde groene waterstof gaan distribueren naar waterstoftankstations en andere afnemers in de regio Oost-Nederland.

Dit heeft commercial director Jan Pieter de Wilde van Kuster Energy bekend gemaakt in een gesprek met Kijk op Oost Nederland. Bij het bedrijf uit het Gelderse Babberich wordt de komende jaren de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen flink teruggebracht om zich vervolgens te gaan richten op emissievrije brandstoffen. Kuster Energy wil zo snel mogelijk naar groene waterstof die het met behulp van de speciale tankwagens zelf gaat distribueren naar waterstoftankstations en afnemers in de regio die hun bedrijfsprocessen willen verduurzamen.

Kuster Energy sluit binnen enkele weken een contract met de eerste fabriek voor groene waterstof in Oost-Nederland, zodat het bedrijf regionaal geproduceerde waterstof ook regionaal kan aanbieden. ‘De aankoop van een vloot van vier tankauto’s zien wij als een strategische investering in een schone toekomst’, aldus Jan Pieter de Wilde tegen Kijk op oost Nederland.

Groene toekomst

Met de opening in december 2021 van het volgens Kuster ‘grootste openbare waterstoftankstation van Europa’ aan de Braamtseweg in Doetinchem heeft Kuster Energy in de Achterhoek al een belangrijke stap naar een ‘groene’ toekomst gezet. Daarnaast werd dit voorjaar met streekvervoerder Arriva een contract afgesloten over de levering van waterstof aan negen streekbussen die dagelijks in de Achterhoek rondrijden. De waterstof die nodig is voor de bussen komt nu nog uit Antwerpen, de dichtstbijzijnde bron die deze grote volumes vergroende waterstof kan leveren. Als familiebedrijf met een sterke regionale positie, wil Kuster Energy de distributie van groene waterstof in de regio zo snel mogelijk zelf ter hand nemen.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.