Nederland met aantal waterstoftankstations op plek 3 van Europa

Nederland in Europa met aantal waterstoftankstations op plek 3

Met een stijging van 22 procent ten opzichte van het jaar 2021 zit het aantal waterstoftankstations in Europa duidelijk in de lift. Foto: Shell, 2023

Nederland telt op dit moment zeventien openbaar toegankelijke waterstoftankstations. Hiermee staat het, gelijk met Engeland, op de derde plaats in Europa. Duitsland heeft veruit de meeste waterstoftankstations.

Dit blijkt uit gegevens van H2stations.org. In Europa zit het aantal waterstoftankstations flink in de lift. Zo konden bezitters van een auto die rijdt op waterstof afgelopen jaar in Europa terecht bij 45 nieuw geopende tankstations, een record. Met de stijging van 22 procent ten opzichte van het jaar 2021 zit het aantal waterstoftankstations in Europa duidelijk in de lift. Duitsland gaat aan de leiding met 105 tankstations, gevolgd door Frankrijk met 44 locaties op plek twee en Engeland en Nederland allebei met zeventien waterstoftankstations op de derde plaats. Volgens H2stations telt Europa nu 254 publieke tankpunten voor waterstof. Wereldwijd zijn dat er 814. Azië blijft aan kop met een aantal van 455, waarvan 165 in Japan, 149 in Zuid-Korea en 138 in China.

Groei

De verwachting is een progressieve groei van het aantal waterstoftankstations. TotalEnergies en Air Liquide bijvoorbeeld sloten begin februari een overeenkomst om meer dan honderd stations te realiseren in Frankrijk, Duitsland en de Benelux. Ook liggen er plannen bij bouwers van voertuigen om tankstations te realiseren. Mercedes-Benz Trucks bijvoorbeeld en Hyvia, het Franse bedrijf, dat op basis van de Renault Trafic en Master bedrijfswagens op waterstof in de markt zet. Tegelijkertijd wordt in Nederland de realisatie van meer waterstoftankstations met miljoeneninvesteringen gestimuleerd door het kabinet.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederland in Europa met aantal waterstoftankstations op plek 3 | TankPro.nl
Nederland met aantal waterstoftankstations op plek 3 van Europa

Nederland in Europa met aantal waterstoftankstations op plek 3

Met een stijging van 22 procent ten opzichte van het jaar 2021 zit het aantal waterstoftankstations in Europa duidelijk in de lift. Foto: Shell, 2023

Nederland telt op dit moment zeventien openbaar toegankelijke waterstoftankstations. Hiermee staat het, gelijk met Engeland, op de derde plaats in Europa. Duitsland heeft veruit de meeste waterstoftankstations.

Dit blijkt uit gegevens van H2stations.org. In Europa zit het aantal waterstoftankstations flink in de lift. Zo konden bezitters van een auto die rijdt op waterstof afgelopen jaar in Europa terecht bij 45 nieuw geopende tankstations, een record. Met de stijging van 22 procent ten opzichte van het jaar 2021 zit het aantal waterstoftankstations in Europa duidelijk in de lift. Duitsland gaat aan de leiding met 105 tankstations, gevolgd door Frankrijk met 44 locaties op plek twee en Engeland en Nederland allebei met zeventien waterstoftankstations op de derde plaats. Volgens H2stations telt Europa nu 254 publieke tankpunten voor waterstof. Wereldwijd zijn dat er 814. Azië blijft aan kop met een aantal van 455, waarvan 165 in Japan, 149 in Zuid-Korea en 138 in China.

Groei

De verwachting is een progressieve groei van het aantal waterstoftankstations. TotalEnergies en Air Liquide bijvoorbeeld sloten begin februari een overeenkomst om meer dan honderd stations te realiseren in Frankrijk, Duitsland en de Benelux. Ook liggen er plannen bij bouwers van voertuigen om tankstations te realiseren. Mercedes-Benz Trucks bijvoorbeeld en Hyvia, het Franse bedrijf, dat op basis van de Renault Trafic en Master bedrijfswagens op waterstof in de markt zet. Tegelijkertijd wordt in Nederland de realisatie van meer waterstoftankstations met miljoeneninvesteringen gestimuleerd door het kabinet.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.