Vissers Energy zet in 2023 ‘volgende stappen’ met waterstof en snelladers

Vissers Energy zet in 2023 ‘volgende stappen’ met waterstof en snelladers

In april opende Vissers Energy officieel het allereerste waterstoftankstation van Limburg.Vissers Energy, 2022

Vissers Energy Group zal in 2023 ‘volgende stappen’ zetten in de verdere uitrol van waterstof. Ook zal het op nóg meer locaties (snel)laadpalen gaan plaatsen en wordt bp-tankstation ‘Vossedal’ aan de snelweg A2 in Beek voorzien van een Moments & More tankshop.

Dit heeft het bedrijf uit het Limburgse Horst bekend gemaakt. Onder het motto ‘gedreven om in beweging te blijven’ heeft Vissers Energy in 2022 de nodige stappen gezet op het gebied van de energietransitie en duurzaamheid. “In 2022 zijn we druk geweest met het plaatsen van diverse laadpalen en laadpleinen bij onze tankstations én bij onze zakelijke klanten”, kijkt directeur Gerbert Vissers terug. “De eerste snellader werd dit jaar geplaatst bij ESSO ‘Zevenbergschen Hoek’ aan de A16. Deze laadpaal wordt sinds de plaatsing volop gebruikt. Hierna volgden er nog een aantal stations in Venray, Venlo-Tegelen, Helden-Panningen, Wittem en Etten-Leur. Inmiddels staan bij tien van onze tankstations een of meerdere laadpalen.” Ook bij zakelijke klanten zijn laadpleinen gerealiseerd. Vissers: “Denk hierbij aan taxi-, transport-, bouw- en MKB-bedrijven. Tot slot is bij onze dealerlocatie ESSO Adriaanse in Eindhoven een snellader geplaatst die al volop in gebruik is.”

Waterstof

In april opende Vissers Energy officieel het allereerste waterstoftankstation van Limburg (foto). Het station aan de Stationsstraat in Horst biedt personen- en vrachtauto’s de mogelijkheid waterstof te tanken. “Wij zien het als onze taak om groene waterstof beschikbaar te stellen voor eindgebruikers”, zegt Vissers. “Het doel van het eerste waterstoftankstation is om samen met deze eindgebruikers allerlei toepassingen in de praktijk te gaan testen. Het waterstoftankstation in Horst is dan ook een belangrijke eerste stap in de verdere uitrol van waterstof op ons tankstationnetwerk in Zuid-Nederland.”

Vossedal

Ook het door Vissers Energy in eigen huis ontwikkelde shopconcept Moments & More zal in 2023 bij meer tankstations te vinden zijn, zoals bij bp ‘Vossedal’ aan de snelweg A2 in Beek. Half december nam Vissers Energy officieel het tankstation over van BP Nederland na tijdens de afgelopen september door het Rijksvastgoedbedrijf gehouden huurrechtenveiling een bod van ruim 5,1 miljoen euro op de tanklocatie te hebben uitgebracht. “Ook in 2023 gaan we volop door met onze duurzame ontwikkelingen”, aldus Vissers. “Zo zullen we op nóg meer locaties laadpalen gaan plaatsen. Hier zullen ook een aantal hele snelle laders bij zitten die tevens geschikt zijn voor vrachtauto’s. Daarnaast gaan we de volgende stappen zetten op de uitrol van waterstof.”

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.