Waterstoftrailer Van Kessel Groep luchtfoto

Van Kessel start met distributie waterstof

De nieuwe waterstoftrailer vanuit de lucht Foto: Van Kessel Groep

De Van Kessel Groep begint met de distributie van waterstof naar tankstations. Het bedrijf uit Milheeze heeft daarvoor twee waterstoftrailers in gebruik genomen. 

Van Kessel gaat de trailers inzetten voor de aanvoer van waterstof naar haar eigen tankstations en naar die van derden. In de trailers kan de duurzame brandstof onder een druk van 300 bar opgeslagen worden. Elke trailer kan 400 kg waterstof vervoeren. In totaal zijn er vijf van besteld, die uiteindelijk allemaal voor het einde van het eerste kwartaal van 2023 geleverd moeten zijn.

Overeenstemming met meerdere partijen

Joan van Kessel, algemeen directeur van Van Kessel: “Onze ambitie is om een toonaangevende speler op de Nederlandse waterstofmarkt te worden met een strategische netwerk van waterstof tankstations. Deze trailers gaan wij inzetten voor de bevoorrading van onze waterstof tankstations maar ook van stations van andere marktpartijen. Met meerdere partijen hebben we daar al overeenstemming over bereikt.”

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Waterstoftrailer Van Kessel Groep
Van Kessel heeft twee waterstoftrailers in gebruik genomen.

Bovendien heeft het bedrijf nog een zesde trailer besteld die is voorzien van een afleverinstallatie. Daarmee kan Van Kessel waterstofaangedreven machines, zoals graafmachines, op locatie afvullen met de brandstof. Deze zesde trailer wordt iets later verwacht: medio 2023.

Veertien hubs

Van Kessel exploiteert een netwerk van veertig tankstations. Momenteel timmert het Noord-Brabantse familiebedrijf hard aan de weg met initiatieven in de energietransitie. Zo werd onder de merknaam Greenpoint een netwerk van veertien clean energy-tankstations met schone brandstoffen uitgebouwd, worden er laadpalen bij bedrijven geplaatst en vinden in Dordrecht momenteel de werkzaamheden voor het tweede waterstoftankstation plaats.

Verder heeft de onderneming vergevorderde plannen voor waterstofstations op haar Greenpoint-locaties in Oude-Tonge, Ede, Sliedrecht, Asten, Veghel, Bleiswijk, Zeewolde en Haps.

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België, zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.