Waterstofstation Wilrijk DATS 24

DATS 24 opent reeks nieuwe waterstofstations in België

Foto: DATS 24 persbericht

DATS 24 heeft een nieuw openbaar waterstoftankstation geopend aan de A12, ter hoogte van Cardoen, net onder Antwerpen. De officiële opening vond deze week plaats en markeert gelijk het begin van een reeks verdere openingen. Het gaat in totaal om vijf locaties waar de duurzame brandstof beschikbaar komt.

Voor DATS 24 heeft waterstof een ‘sterk potentieel als duurzame brandstof’. Het waterstofstation in Wilrijk is de tweede van het merk, nadat in 2018 in thuisbasis Halle de eerste locatie werd geopend. De bedoeling is dat in Wilrijk op korte termijn ook H2-vuilniswagens komen tanken van de stad Antwerpen.

H2BeNeLux

Naast Wilrijk opent DATS 24 de komende maanden nog waterstofstations in Haasrode, Erpe-Mere, Ollignies en Herve. Dit betekent volgens het bedrijf dat in de ruime omgeving van deze locaties waterstof een reële optie wordt voor het vervoer van personen en goederen. Deze tankstations vallen onder het project ‘H2BeNeLux’ dat gecoördineerd wordt door WaterstofNet. België telt door de meest recente opening momenteel vier waterstofstations.

“Er is een versnelling nodig om de maatschappij in beweging te krijgen richting nuluitstoot. Groene moleculen zoals waterstof zullen een cruciale rol spelen om iedereen mee te krijgen. Vandaar dat we gezorgd hebben dat dit DATS 24-waterstofstation, toch wel een pittige investering, medegefinancierd werd binnen het programma Waterstofregio 2.0 van Interreg Vlaanderen-Nederland”, aldus directeur van WaterstofNet Adwin Martens.

Colruyt Group

DATS 24 is onderdeel van de Colruyt Group. Naast bijvoorbeeld supermarkten heeft Colruyt bijna 140 tankstations. Bij 87 daarvan is ook CNG te tanken. Laadpalen zijn eveneens een belangrijke pijler voor de onderneming. In samenwerking met een aantal partners helpt DATS 24 bedrijven verder bij de introductie van waterstofwagens in hun vloot.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.