video

MultiTankcard sluit waterstofstations Shell aan op platform [Video]

Amsterdam, Foto's van Tankstation Shells eerste waterstofvulpunt in Nederland. Rijders van een waterstofauto kunnen sinds dit jaar ook terecht bij Shell Westpoort in Amsterdam. Foto's Richard Mouw

Het is voor de pashouders van MultiTankcard nu ook mogelijk om waterstof te tanken en af te rekenen bij de tankstations van Shell. In totaal worden door de samenwerking drie nieuwe waterstofpunten aan het platform toegevoegd: station Den Ruygenhoek aan de A4 bij Schiphol en Hoofddorp, Green Planet in het Drentse Pesse en Shell Westpoort in Amsterdam. 

Volgens MultiTankcard is er onder autobezitters een groeiende belangstelling voor duurzaam rijden. Vooral in het zakelijk segment groeit deze interesse in duurzaam vervoer. Inmiddels is ruim 25 procent van de huidige markt aan EV’s klant bij bedrijf uit Hoofddorp, ‘en dat aantal groeit gestaag’.

Directeur Patrick Roozeman van MultiTankcard: “Met het toetreden van de drie Shell waterstofvulpunten in Nederland tot ons platform zetten we een nieuwe stap om duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen te faciliteren met onze tankpas.”

Voordelen waterstof

Het bedrijf is zich ervan bewust dat de keuze op het gebied van waterstofauto’s nog beperkt is. Met slechts twee modellen (de Toyota Mirai en de Hyundai Nexo) en hogere kosten zijn de voertuigen in het nadeel in vergelijking tot de elektrische auto. Daar staat tegenover dat de bijtelling voor een waterstofauto de komende jaren gelijk blijft op 16 procent, terwijl het bijtellingspercentage en de bijtellingsgrondslag voor EV’s elk jaar omhoog gaan. Groot voordeel is volgens MultiTankcard ook de gelijkenis tussen het traditionele tanken en het tanken van waterstof, zoals het snelle tanken, de aansluiting van de brandstofslang en daarnaast de grote actieradius van ongeveer 600 kilometer per tank.

(De tekst gaat verder onder de video, die TankPro maakte bij Shell Westpoort)

“Om deze energiebron aan zakelijke rijders aan te kunnen bieden, willen we bij zo veel mogelijk waterstoftankstations betalingen gaan faciliteren”, zegt Roozeman. “Het voordeel ten opzichte van een laadpas is dat je ook ‘gewoon’ je tankpas kunt gebruiken voor waterstof en dus geen aparte pas nodig hebt. Wel moeten we de terminals activeren en bieden we klanten de mogelijkheid om waterstof aan/uit te zetten. Als onze klanten op een andere locatie waterstof hebben getankt, dan bij de stations die nu op ons platform zijn aangesloten, dan kunnen ze dat declareren via onze app.”

Eerder was het al mogelijk om met de mobiliteitspas te betalen bij de waterstoftankstations Total H2 Express Arnhem en OrangeGas Haven in Amsterdam. Shell opent de komende jaren nog meerdere waterstofstations.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

MultiTankcard sluit waterstofstations Shell aan op platform [Video] | TankPro.nl
video

MultiTankcard sluit waterstofstations Shell aan op platform [Video]

Amsterdam, Foto's van Tankstation Shells eerste waterstofvulpunt in Nederland. Rijders van een waterstofauto kunnen sinds dit jaar ook terecht bij Shell Westpoort in Amsterdam. Foto's Richard Mouw

Het is voor de pashouders van MultiTankcard nu ook mogelijk om waterstof te tanken en af te rekenen bij de tankstations van Shell. In totaal worden door de samenwerking drie nieuwe waterstofpunten aan het platform toegevoegd: station Den Ruygenhoek aan de A4 bij Schiphol en Hoofddorp, Green Planet in het Drentse Pesse en Shell Westpoort in Amsterdam. 

Volgens MultiTankcard is er onder autobezitters een groeiende belangstelling voor duurzaam rijden. Vooral in het zakelijk segment groeit deze interesse in duurzaam vervoer. Inmiddels is ruim 25 procent van de huidige markt aan EV’s klant bij bedrijf uit Hoofddorp, ‘en dat aantal groeit gestaag’.

Directeur Patrick Roozeman van MultiTankcard: “Met het toetreden van de drie Shell waterstofvulpunten in Nederland tot ons platform zetten we een nieuwe stap om duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen te faciliteren met onze tankpas.”

Voordelen waterstof

Het bedrijf is zich ervan bewust dat de keuze op het gebied van waterstofauto’s nog beperkt is. Met slechts twee modellen (de Toyota Mirai en de Hyundai Nexo) en hogere kosten zijn de voertuigen in het nadeel in vergelijking tot de elektrische auto. Daar staat tegenover dat de bijtelling voor een waterstofauto de komende jaren gelijk blijft op 16 procent, terwijl het bijtellingspercentage en de bijtellingsgrondslag voor EV’s elk jaar omhoog gaan. Groot voordeel is volgens MultiTankcard ook de gelijkenis tussen het traditionele tanken en het tanken van waterstof, zoals het snelle tanken, de aansluiting van de brandstofslang en daarnaast de grote actieradius van ongeveer 600 kilometer per tank.

(De tekst gaat verder onder de video, die TankPro maakte bij Shell Westpoort)

“Om deze energiebron aan zakelijke rijders aan te kunnen bieden, willen we bij zo veel mogelijk waterstoftankstations betalingen gaan faciliteren”, zegt Roozeman. “Het voordeel ten opzichte van een laadpas is dat je ook ‘gewoon’ je tankpas kunt gebruiken voor waterstof en dus geen aparte pas nodig hebt. Wel moeten we de terminals activeren en bieden we klanten de mogelijkheid om waterstof aan/uit te zetten. Als onze klanten op een andere locatie waterstof hebben getankt, dan bij de stations die nu op ons platform zijn aangesloten, dan kunnen ze dat declareren via onze app.”

Eerder was het al mogelijk om met de mobiliteitspas te betalen bij de waterstoftankstations Total H2 Express Arnhem en OrangeGas Haven in Amsterdam. Shell opent de komende jaren nog meerdere waterstofstations.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.