Van Kessel Greenpoint Nieuwegein waterstof

Van Kessel gaat zelf waterstof leveren aan tankstations

Foto: Van Kessel

Van Kessel Groep gaat zich naast het exploiteren van waterstofstations ook bezighouden met het leveren van de duurzame brandstof. Om die reden schafte het bedrijf uit het Noord-Brabantse Milheeze vijf waterstoftrailers aan. 

Joan van Kessel, algemeen directeur van Van Kessel: “Ons doel is om een toonaangevende speler op de Nederlandse waterstofmarkt te worden met een strategisch netwerk van waterstoftankstations en productie van groene waterstof. De investering in deze waterstoftrailers is een belangrijke stap om dat doel te bereiken. Met deze trailers kunnen wij locaties bevoorraden waar lokale productie van groene waterstof (nog) niet mogelijk is.”

Greenpoint-stations

Door de bestelling is het bedrijf naar verwachting tussen het derde kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van 2023 in staat om de eigen Greenpoint-waterstofstations te voorzien van de schone brandstof. De opleggers worden gebouwd door Hexagon Purus, een Noors bedrijf gespecialiseerd in waterstofsystemen. De trailers zijn voorzien van speciale, lichtgewicht composietcilinders waarin waterstof onder een druk van 300 bar wordt opgeslagen. Elke trailer kan 400 kilogram waterstof vervoeren.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Van Kessel Groep waterstoftrailer
De waterstoftrailers zijn in bestelling. Foto: Van Kessel Groep

Van Kessel exploiteert onder andere het Greenpoint Hysolar-waterstoftankstation in Nieuwegein. Projecten voor nieuwe locaties in onder andere Oude-Tonge, Ede en Dordrecht bevinden zich in ‘vergevorderd stadium’.

De Van Kessel Groep is actief in de verkoop en distributie van (duurzame) brandstoffen en smeermiddelen en exploiteert daarnaast 36 tankstations in Zuid-Nederland. Onder de naam Greenpoint heeft het bedrijf een netwerk van twaalf multi-energy-stations met duurzame brandstoffen en plaatst het bijvoorbeeld laadpleinen bij bedrijven.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.