Fries familiebedrijf Auto Smit koos voor frisse roll-over

Familiebedrijf Auto Smit is al jarenlang een begrip in het Friese Koudum. De onderneming besloot dat het tijd werd voor een upgrade van de wasgelegenheid. Er werd een nieuwe roll-over aangeschaft. Martijn, Henk en Andries Smit kozen voor WashTec. Martijn vertelt hoe die keuze tot stand kwam en hoe hij zich van de concurrentie wil onderscheiden.

Wat betekent de komst van de nieuwe roll-over voor jullie?

”Het was een vrij ingrijpende gebeurtenis, want het gaat hier om een compleet nieuwbouwproject. Er is onder meer een vloeistofdichte vloer gelegd met een extra grote put. Het gebouw en de ondergrond zijn door bedrijven uit de regio gemaakt. We hebben de hulp van onze klanten ingeschakeld en wilden mensen uit de regio zoveel mogelijk bij onze nieuwe wasgelegenheid betrekken. De oude wasgelegenheid bestond uit een wasbox. Deze was echter al behoorlijk op leeftijd en aan vervanging toe. Onze klanten waren erg tevreden over deze wasgelegenheid, want over klandizie hadden we niets te klagen. Qua onderhoud kon er winst geboekt worden en daarom besloten we om een plan van nieuwbouw op te stellen. Zo is de beslissing gemaakt om een roll-over te plaatsen. Er is voor WashTec gekozen.”

Welke wasinstallatie is het geworden?

“Ons oog viel op de WashTec Softcare Primo 29. In de regio rijden veel hogere voertuigen en bestelbussen. Omdat we deze klanten willen bedienen, hebben we een hoge wasinstallatie laten plaatsen. De machine heeft een washoogte van 2,90 meter en een breedte van 2,38 meter. Daarnaast is er ook nog een wasbox beschikbaar waar mensen zelf hun voertuig kunnen wassen. Het gaat hier om de Jetwash. Deze wasbox is ook van WashTec.”

Waarom is er voor WashTec gekozen?

“We kwamen in contact met een vertegenwoordiger van deze partij. Hij heeft marktonderzoek voor ons gedaan en ons geadviseerd hoe we ons het beste konden onderscheiden van de concurrentie. Die research heeft ons enorm goed geholpen. Daarnaast voelde het contact met WashTec erg goed. Dat trok ons mede over de streep om met deze partij in zee te gaan. Wat ook een grote rol speelde was dat onze oudere wasbox ook van WashTec was en bijna vijftien jaar lang probleemloos gedraaid heeft. De kwaliteit van dit merk is erg goed.”

Hoe reageren bezoekers op de roll-over?

“Onze klanten zijn lyrisch en ontzettend enthousiast. We zijn de enige in Koudum met een roll-over. Daarmee vallen we op. Bezoekers vinden dat hun voertuig er schoon uitkomt en een frisse geur heeft. Daarnaast is deze wasinstallatie zeer gebruiksvriendelijk. Mensen hoeven niet de shop binnen te lopen om een ticket voor de roll-over te kopen. Er kan contactloos betaald worden, waardoor de doorstroom sneller gaat en wachtrijen verminderd worden.”

Waarin onderscheiden jullie je van de concurrentie?

”Dat doen we met onze moderne wasinstallatie. De WashTec Softcare Primo 29 is het nieuwste van het nieuwste. Er wordt met nieuwe chemie gewerkt en ook de wasborstels onderscheiden zich van andere machines. Het materiaal is veel zachter en mooier. Ook zijn de verhoogde roll-over en wasbox onderscheidend ten opzichte van andere wasserettes in de regio. Daarnaast is het feit dat klanten bij ons contactloos kunnen betalen en niet in de rij voor de kassa hoeven te wachten, een groot voordeel. Gemak en waarmaken wat je belooft, zijn zaken waar mensen waarde aan hechten. Klanten verwachten dat je kwaliteit levert.”

Was het coronavirus van invloed op het aantal bezoeken aan de wasgelegenheid?

“Nee. De coronacrisis heeft geen impact gehad op het aantal wassingen. De roll-over draaide als een tierelier kan ik wel zeggen. Het weer was niet slecht en ook de hoeveelheid insecten was van invloed op het aantal wassingen. Wat dat betreft valt er weinig te klagen. Dat is wel anders als het over het tankstation gaat. Bij de tankshop hebben we op een gegeven moment wel met een halvering van het aantal bezoekers te maken gehad.”

Hoe wordt de komst van de roll-over in de markt gezet door jullie?

“We zijn bezig met het opzetten en bedenken van acties. Zo bestaat de mogelijkheid om een rittenkaart aan te schaffen. Klanten kiezen zelf een programma en krijgen altijd de tiende wasbeurt gratis. Tot nu toe weten de mensen de roll-over wel te vinden, zonder dat we daar veel reuring aan hebben gegeven. Er wordt vooral mond-op-mondreclame gemaakt hier in het dorp. In de toekomst willen we gaan flyeren. Ook in de tankshop gaan we naar de mogelijkheden kijken. We werken onder de kleuren van Brand Oil. Dat merk is overgenomen door Argos. We hebben echter de kleuren van Brand Oil aangehouden en het gebouw in dezelfde kleurstelling laten vervaardigen. We willen er geen kermis van maken en onze klanten in een kleurexplosie ontvangen.”

Is de opening van de roll-over al gevierd?

“Nee, helaas! Er is nog geen datum voor een officiële opening gepland. Dit jaar zijn we dertig jaar actief in Koudum en dat wilden we vieren. Op een grootse manier en toen kwam de coronacrisis om de hoek kijken. Onze plannen zijn in de ijskast gezet. Hopelijk kunnen we volgend jaar nog eens flink uitpakken.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fries familiebedrijf Auto Smit koos voor frisse roll-over | TankPro.nl

Fries familiebedrijf Auto Smit koos voor frisse roll-over

Familiebedrijf Auto Smit is al jarenlang een begrip in het Friese Koudum. De onderneming besloot dat het tijd werd voor een upgrade van de wasgelegenheid. Er werd een nieuwe roll-over aangeschaft. Martijn, Henk en Andries Smit kozen voor WashTec. Martijn vertelt hoe die keuze tot stand kwam en hoe hij zich van de concurrentie wil onderscheiden.

Wat betekent de komst van de nieuwe roll-over voor jullie?

”Het was een vrij ingrijpende gebeurtenis, want het gaat hier om een compleet nieuwbouwproject. Er is onder meer een vloeistofdichte vloer gelegd met een extra grote put. Het gebouw en de ondergrond zijn door bedrijven uit de regio gemaakt. We hebben de hulp van onze klanten ingeschakeld en wilden mensen uit de regio zoveel mogelijk bij onze nieuwe wasgelegenheid betrekken. De oude wasgelegenheid bestond uit een wasbox. Deze was echter al behoorlijk op leeftijd en aan vervanging toe. Onze klanten waren erg tevreden over deze wasgelegenheid, want over klandizie hadden we niets te klagen. Qua onderhoud kon er winst geboekt worden en daarom besloten we om een plan van nieuwbouw op te stellen. Zo is de beslissing gemaakt om een roll-over te plaatsen. Er is voor WashTec gekozen.”

Welke wasinstallatie is het geworden?

“Ons oog viel op de WashTec Softcare Primo 29. In de regio rijden veel hogere voertuigen en bestelbussen. Omdat we deze klanten willen bedienen, hebben we een hoge wasinstallatie laten plaatsen. De machine heeft een washoogte van 2,90 meter en een breedte van 2,38 meter. Daarnaast is er ook nog een wasbox beschikbaar waar mensen zelf hun voertuig kunnen wassen. Het gaat hier om de Jetwash. Deze wasbox is ook van WashTec.”

Waarom is er voor WashTec gekozen?

“We kwamen in contact met een vertegenwoordiger van deze partij. Hij heeft marktonderzoek voor ons gedaan en ons geadviseerd hoe we ons het beste konden onderscheiden van de concurrentie. Die research heeft ons enorm goed geholpen. Daarnaast voelde het contact met WashTec erg goed. Dat trok ons mede over de streep om met deze partij in zee te gaan. Wat ook een grote rol speelde was dat onze oudere wasbox ook van WashTec was en bijna vijftien jaar lang probleemloos gedraaid heeft. De kwaliteit van dit merk is erg goed.”

Hoe reageren bezoekers op de roll-over?

“Onze klanten zijn lyrisch en ontzettend enthousiast. We zijn de enige in Koudum met een roll-over. Daarmee vallen we op. Bezoekers vinden dat hun voertuig er schoon uitkomt en een frisse geur heeft. Daarnaast is deze wasinstallatie zeer gebruiksvriendelijk. Mensen hoeven niet de shop binnen te lopen om een ticket voor de roll-over te kopen. Er kan contactloos betaald worden, waardoor de doorstroom sneller gaat en wachtrijen verminderd worden.”

Waarin onderscheiden jullie je van de concurrentie?

”Dat doen we met onze moderne wasinstallatie. De WashTec Softcare Primo 29 is het nieuwste van het nieuwste. Er wordt met nieuwe chemie gewerkt en ook de wasborstels onderscheiden zich van andere machines. Het materiaal is veel zachter en mooier. Ook zijn de verhoogde roll-over en wasbox onderscheidend ten opzichte van andere wasserettes in de regio. Daarnaast is het feit dat klanten bij ons contactloos kunnen betalen en niet in de rij voor de kassa hoeven te wachten, een groot voordeel. Gemak en waarmaken wat je belooft, zijn zaken waar mensen waarde aan hechten. Klanten verwachten dat je kwaliteit levert.”

Was het coronavirus van invloed op het aantal bezoeken aan de wasgelegenheid?

“Nee. De coronacrisis heeft geen impact gehad op het aantal wassingen. De roll-over draaide als een tierelier kan ik wel zeggen. Het weer was niet slecht en ook de hoeveelheid insecten was van invloed op het aantal wassingen. Wat dat betreft valt er weinig te klagen. Dat is wel anders als het over het tankstation gaat. Bij de tankshop hebben we op een gegeven moment wel met een halvering van het aantal bezoekers te maken gehad.”

Hoe wordt de komst van de roll-over in de markt gezet door jullie?

“We zijn bezig met het opzetten en bedenken van acties. Zo bestaat de mogelijkheid om een rittenkaart aan te schaffen. Klanten kiezen zelf een programma en krijgen altijd de tiende wasbeurt gratis. Tot nu toe weten de mensen de roll-over wel te vinden, zonder dat we daar veel reuring aan hebben gegeven. Er wordt vooral mond-op-mondreclame gemaakt hier in het dorp. In de toekomst willen we gaan flyeren. Ook in de tankshop gaan we naar de mogelijkheden kijken. We werken onder de kleuren van Brand Oil. Dat merk is overgenomen door Argos. We hebben echter de kleuren van Brand Oil aangehouden en het gebouw in dezelfde kleurstelling laten vervaardigen. We willen er geen kermis van maken en onze klanten in een kleurexplosie ontvangen.”

Is de opening van de roll-over al gevierd?

“Nee, helaas! Er is nog geen datum voor een officiële opening gepland. Dit jaar zijn we dertig jaar actief in Koudum en dat wilden we vieren. Op een grootse manier en toen kwam de coronacrisis om de hoek kijken. Onze plannen zijn in de ijskast gezet. Hopelijk kunnen we volgend jaar nog eens flink uitpakken.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.