Bij Oliehandel Kreuze in Steenwijk proberen ze vooral vooruit te kijken

Foto: Oliehandel Kreuze

Het werk op en rondom het tankstation is Gerald Meijer met de paplepel ingegoten. Hij begon zijn carrière binnen het Steenwijkse familiebedrijf ooit als pompbediende op zaterdag en in het weekend. Vandaag de dag is hij eigenaar van Oliehandel Kreuze, dat twee tankstations exploiteert in de kop van Overijssel. Ondanks de lastige coronaperiode is het voor Oliehandel Kreuze vooral zaak om het vizier op de toekomst te richten, legt Meijer uit. “De gevolgen zijn moeilijk in te schatten, daarom proberen we ook vooral om vooruit te kijken.”

Het zijn roerige tijden voor de branche. Ook Meijer en zijn collega’s hebben volop maatregelen genomen om alle activiteiten zo goed mogelijk door te laten lopen. De bemande locatie aan de Steenakkers ging tijdelijk over op onbemand, pompen en pinautomaten werden zo vaak en goed mogelijk schoongemaakt en pinnen aan de pomp was het devies. Voor contante betalingen konden klanten nog steeds terecht bij de automaat van de onbemande locatie aan de Dolderweg, de tweede locatie van het familiebedrijf.

Sinds 1996 is Meijer al fulltime actief binnen het bedrijf. “Daarvoor was ik al een jaar of vijf op zaterdagen en in vakanties werkzaam als pompbediende. Na het halen van het vrachtwagenrijbewijs ook als tankwagenchauffeur.” In de loop der tijd ging Meijer zich ook bezighouden met andere taken, zoals de administratie, de verkoop en de marketing. Dat er heel veel veranderd is in die periode mag duidelijk zijn. “Mijn vader werkte zelfs nog zonder computer.” Uiteindelijk kreeg Meijer een leidinggevende functie als aandeelhouder en eigenaar binnen het bedrijf.

Bemand en onbemand

Oliehandel Kreuze exploiteert op dit moment twee tankstations in Steenwijk. De ruim opgezette onbemande locatie aan de Dolderweg heeft vier opstelplaatsen met twee betaalautomaten. Dit station ligt op een industrieterrein, vlak tegen een woonwijk aan. Hier komen vooral veel particuliere klanten. Aan de pomp zijn Traxx-diesel, Euro 95 (E10), Racing Power 100+ en Opti- spray (AdBlue) verkrijgbaar. Ook staat er een luchtpomp waar klanten gratis hun banden kunnen oppompen.

De bemande locatie aan de Steenakkers lag volgens Meijer altijd een beetje ‘in the middle of nowhere’. “Door de komst van een nieuwbouwwijk zitten wij nu tegen deze wijk aan. Wij richten ons hier ook vooral op particulieren.” Het station heeft zeven opstelplaatsen, waaronder een plek voor trucks. Klanten kunnen hier ook afrekenen bij een van de drie SPINopt-betaalautomaten (SPIN outdoor payment terminal) die afkomstig zijn van Extendas en geplaatst werden door Mokobouw. Bij het tankstation zijn Euro 95 (E10), diesel, Traxx-diesel, LPG, Optispray (AdBlue) en ook petroleum verkrijgbaar. Ook is er een gratis luchtpomp aanwezig en staat er een fullservice wascentrum op het terrein. Naast het exploiteren van twee eigen tankstations en de carwash houdt Oliehandel Kreuze zich ook bezig met het leveren van brandstoffen. “Wij leveren voornamelijk Traxx-diesel en diesel aan de agrarische sector, transportbedrijven en de aannemerij.”

(Het artikel gaat verder onder de foto)

De shop is niet zo belangrijk voor het bedrijf, legt Meijer uit. De carwash daarentegen wel. De wasstraat, die een lengte heeft van 40 meter, staat er sinds 2012. “Het is een goed bereikbare wasstraat nabij de snelweg A32, afslag Steenwijk-Zuid. Bij de wasstraat is er keuze uit het gemak van een textiel-autowasstraat met verschillende programma’s of zelf uw auto wassen in de wasbox(en) naast de wasstraat.” Er zijn vijf wasboxen en diverse stofzuigers beschikbaar. Ook campers en caravans kunnen er gewassen worden. “Onze wasstraat is energiezuinig en is uitgerust met een eigen waterzuiveringsinstallatie.”

Vereenvoudigen processen

De samenwerking met Extendas gaat al een paar jaar terug in de tijd, vertelt Meijer. “Sinds 2017. We waren op de Tankstation Vakbeurs in Houten op zoek naar een kassa voor ons tankstation. Door de komst van het tweede tankstation ontstond de behoefte om alle zaken administratief te vereenvoudigen. “Wij hadden in die tijd ervoor drie programma’s die met elkaar communiceerden. Bij aanpassingen werkte dit echter heel omslachtig en bewerkelijk.”

Voor het afrekenen bij bemande en onbemande tankstations en bij carwashlocaties heeft Extendas betaalautomaten ontwikkeld die inspelen op een veilige manier van afrekenen: de SPINopt en de SPINopc. De SPINopt van Extendas is uitgerust met een pinterminal van CCV en de SPINopc heeft een Payter. Beide zijn daardoor ook geschikt voor contactloos betalen: dit kan met bankpas, smartphone of smartwatch. Bij onbemande tankstations wordt vanwege pre-autorisatie overigens wel een pincode gevraagd. De SPINopt – wat staat voor SPIN outdoor payment terminal – is ontworpen om alle (brandstof)transacties in alle weersomstandigheden af te handelen.

Eén systeem, één aanspreekpunt

Kreuze maakt vandaag de dag gebruik van de kassa bij de wasstraat en bij de tankstations. “Wij hebben drie SPINopt-betaalautomaten staan die draaien met de software van Extendas en de hardware van Mokobouw. We werken met het programma FuelOffice, FuelPass inclusief tankpassen en de prepaid oplossing.” Het grote voordeel is volgens Meijer vooral dat alle zaken op deze manier in één systeem zitten én dat er slechts één aanspreekpunt is. “Er wordt echt meegedacht, goed geluisterd en de samenwerking is goed en plezierig.”

Dit artikel is verschenen in TankPro Magazine nummer 2. Wil je hét vakblad voor de tankstationsector voortaan in de brievenbus? Sluit dan direct een proefabonnement af en ontvang het blad 6x per jaar. 

TankPro Magazine Proberen! € 35/1 jaar - 59,.95 reguliere prijs - U ontvangt 6 print magazines - Bestel

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bij Oliehandel Kreuze in Steenwijk proberen ze vooral vooruit te kijken | TankPro.nl

Bij Oliehandel Kreuze in Steenwijk proberen ze vooral vooruit te kijken

Foto: Oliehandel Kreuze

Het werk op en rondom het tankstation is Gerald Meijer met de paplepel ingegoten. Hij begon zijn carrière binnen het Steenwijkse familiebedrijf ooit als pompbediende op zaterdag en in het weekend. Vandaag de dag is hij eigenaar van Oliehandel Kreuze, dat twee tankstations exploiteert in de kop van Overijssel. Ondanks de lastige coronaperiode is het voor Oliehandel Kreuze vooral zaak om het vizier op de toekomst te richten, legt Meijer uit. “De gevolgen zijn moeilijk in te schatten, daarom proberen we ook vooral om vooruit te kijken.”

Het zijn roerige tijden voor de branche. Ook Meijer en zijn collega’s hebben volop maatregelen genomen om alle activiteiten zo goed mogelijk door te laten lopen. De bemande locatie aan de Steenakkers ging tijdelijk over op onbemand, pompen en pinautomaten werden zo vaak en goed mogelijk schoongemaakt en pinnen aan de pomp was het devies. Voor contante betalingen konden klanten nog steeds terecht bij de automaat van de onbemande locatie aan de Dolderweg, de tweede locatie van het familiebedrijf.

Sinds 1996 is Meijer al fulltime actief binnen het bedrijf. “Daarvoor was ik al een jaar of vijf op zaterdagen en in vakanties werkzaam als pompbediende. Na het halen van het vrachtwagenrijbewijs ook als tankwagenchauffeur.” In de loop der tijd ging Meijer zich ook bezighouden met andere taken, zoals de administratie, de verkoop en de marketing. Dat er heel veel veranderd is in die periode mag duidelijk zijn. “Mijn vader werkte zelfs nog zonder computer.” Uiteindelijk kreeg Meijer een leidinggevende functie als aandeelhouder en eigenaar binnen het bedrijf.

Bemand en onbemand

Oliehandel Kreuze exploiteert op dit moment twee tankstations in Steenwijk. De ruim opgezette onbemande locatie aan de Dolderweg heeft vier opstelplaatsen met twee betaalautomaten. Dit station ligt op een industrieterrein, vlak tegen een woonwijk aan. Hier komen vooral veel particuliere klanten. Aan de pomp zijn Traxx-diesel, Euro 95 (E10), Racing Power 100+ en Opti- spray (AdBlue) verkrijgbaar. Ook staat er een luchtpomp waar klanten gratis hun banden kunnen oppompen.

De bemande locatie aan de Steenakkers lag volgens Meijer altijd een beetje ‘in the middle of nowhere’. “Door de komst van een nieuwbouwwijk zitten wij nu tegen deze wijk aan. Wij richten ons hier ook vooral op particulieren.” Het station heeft zeven opstelplaatsen, waaronder een plek voor trucks. Klanten kunnen hier ook afrekenen bij een van de drie SPINopt-betaalautomaten (SPIN outdoor payment terminal) die afkomstig zijn van Extendas en geplaatst werden door Mokobouw. Bij het tankstation zijn Euro 95 (E10), diesel, Traxx-diesel, LPG, Optispray (AdBlue) en ook petroleum verkrijgbaar. Ook is er een gratis luchtpomp aanwezig en staat er een fullservice wascentrum op het terrein. Naast het exploiteren van twee eigen tankstations en de carwash houdt Oliehandel Kreuze zich ook bezig met het leveren van brandstoffen. “Wij leveren voornamelijk Traxx-diesel en diesel aan de agrarische sector, transportbedrijven en de aannemerij.”

(Het artikel gaat verder onder de foto)

De shop is niet zo belangrijk voor het bedrijf, legt Meijer uit. De carwash daarentegen wel. De wasstraat, die een lengte heeft van 40 meter, staat er sinds 2012. “Het is een goed bereikbare wasstraat nabij de snelweg A32, afslag Steenwijk-Zuid. Bij de wasstraat is er keuze uit het gemak van een textiel-autowasstraat met verschillende programma’s of zelf uw auto wassen in de wasbox(en) naast de wasstraat.” Er zijn vijf wasboxen en diverse stofzuigers beschikbaar. Ook campers en caravans kunnen er gewassen worden. “Onze wasstraat is energiezuinig en is uitgerust met een eigen waterzuiveringsinstallatie.”

Vereenvoudigen processen

De samenwerking met Extendas gaat al een paar jaar terug in de tijd, vertelt Meijer. “Sinds 2017. We waren op de Tankstation Vakbeurs in Houten op zoek naar een kassa voor ons tankstation. Door de komst van het tweede tankstation ontstond de behoefte om alle zaken administratief te vereenvoudigen. “Wij hadden in die tijd ervoor drie programma’s die met elkaar communiceerden. Bij aanpassingen werkte dit echter heel omslachtig en bewerkelijk.”

Voor het afrekenen bij bemande en onbemande tankstations en bij carwashlocaties heeft Extendas betaalautomaten ontwikkeld die inspelen op een veilige manier van afrekenen: de SPINopt en de SPINopc. De SPINopt van Extendas is uitgerust met een pinterminal van CCV en de SPINopc heeft een Payter. Beide zijn daardoor ook geschikt voor contactloos betalen: dit kan met bankpas, smartphone of smartwatch. Bij onbemande tankstations wordt vanwege pre-autorisatie overigens wel een pincode gevraagd. De SPINopt – wat staat voor SPIN outdoor payment terminal – is ontworpen om alle (brandstof)transacties in alle weersomstandigheden af te handelen.

Eén systeem, één aanspreekpunt

Kreuze maakt vandaag de dag gebruik van de kassa bij de wasstraat en bij de tankstations. “Wij hebben drie SPINopt-betaalautomaten staan die draaien met de software van Extendas en de hardware van Mokobouw. We werken met het programma FuelOffice, FuelPass inclusief tankpassen en de prepaid oplossing.” Het grote voordeel is volgens Meijer vooral dat alle zaken op deze manier in één systeem zitten én dat er slechts één aanspreekpunt is. “Er wordt echt meegedacht, goed geluisterd en de samenwerking is goed en plezierig.”

Dit artikel is verschenen in TankPro Magazine nummer 2. Wil je hét vakblad voor de tankstationsector voortaan in de brievenbus? Sluit dan direct een proefabonnement af en ontvang het blad 6x per jaar. 

TankPro Magazine Proberen! € 35/1 jaar - 59,.95 reguliere prijs - U ontvangt 6 print magazines - Bestel

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.