Blog WashTec: Autowasgedrag bij verschillende weersomstandigheden

De meeste autobezitters rijden alleen naar de wasstraat als de zon schijnt. Dit is echter niet het beste voor hun auto. In deze blog van WashTec wordt uitgelegd waarom u uw klanten zou moeten adviseren hun auto’s vaker te wassen, zelfs bij regenachtig weer. Ook komt aan bod waarmee bezoekers van uw wasgelegenheid rekening dienen te houden bij verschillende weersomstandigheden.

Auto wassen in de regen
Terwijl de klant op zijn gemak naar de wasstraat rijdt, spetteren regendruppels voortdurend op de autolak. Eenmaal bij de wasstraat aangekomen is het werk al deels gedaan. Hardnekkig vuil of stuifmeel is al verzacht, zodat de klant in de meeste gevallen het voorwasprogramma kan overslaan. Veel chauffeurs zijn huiverig voor watervlekken op hun pas gewassen auto. Daar hoeven zij zich geen zorgen over te maken. Dankzij de wax finish van WashTec, glijden de regendruppels van de schone autolak af.

Warm weer, maar veel viezigheid tijdens de zomerperiode
Op lange zonnige dagen trekken veel mensen naar buiten en gaan de weg op. Gedurende de zomer hebben auto’s het zwaar te verduren. De lak van auto´s heeft zwaar te lijden door insectenresten, vogelpoep en stuifmeel van bomen. Helaas blijft dit vuil plakken. Het droogt snel op en is niet gemakkelijk te verwijderen. Als de eigenaar van een voertuig geen garage bezit, dan zal de lak van zijn auto er in een mum van tijd veel slechter uitzien door slijtage. Tijdens de hete zomermaanden zou u uw auto regelmatig moeten wassen. Hoewel het om natuurlijk vuil gaat, kan dit in combinatie met de hoge uv-straling erg schadelijk zijn voor de lak van uw auto.

Het wassen van uw auto is vooral in de winter belangrijk
Veel autobezitters geloven nog steeds dat het in de winter beter is om hun auto’s niet te wassen omdat het water dat daarvoor gebruikt wordt bij de lage temperaturen kan bevriezen en schade kan veroorzaken. Zij moeten regelmatig automatische wasstraten of transportbandsystemen bezoeken als zij hun auto veel gebruiken. Smeltwater en vuil blijft aan de bodem van de auto plakken en zout en loog tasten de lak aan wanneer deze te lang aan de onderkant van de auto worden blootgesteld. Adviseer uw klanten altijd een bodem wasbeurt om te voorkomen dat roest voortdurend aan kou en nattigheid wordt blootgesteld. Zorgvuldig polijsten en een wax afwerking zorgen ook voor een betere bescherming van de autolak tegen bijtend strooizout en grit. Vooral in de winter is het belangrijk dat de auto de wasstraat volledig droog verlaat.

Tegen het einde van de winter kan het gebruikelijke strooizout opraken en kan Rijkswaterstaat zijn toevlucht zoeken tot het gebruik van grit. Als dit gebeurt, moet u lakstiften in de meest gangbare kleuren aanbieden en uw klanten adviseren om het lakwerk van hun auto´s zorgvuldig op kleine beschadigingen te onderzoeken. Na het wassen moeten deze duidelijk zichtbaar zijn. Bestuurders die snel handelen en de beschadigingen bijwerken voorkomen roest en grotere schade.

Als uw klanten u vragen of ze hun auto’s in alle weersomstandigheden moeten wassen, kunt u hen adviseren dat regelmatig te doen, ongeacht het weer. Bij alle weersomstandigheden zijn er bepaalde soorten vuil die de autolak kunnen aantasten, en regelmatig wassen behoort tot het onderhoud van de auto.

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Blog WashTec: Autowasgedrag bij verschillende weersomstandigheden | TankPro.nl

Blog WashTec: Autowasgedrag bij verschillende weersomstandigheden

De meeste autobezitters rijden alleen naar de wasstraat als de zon schijnt. Dit is echter niet het beste voor hun auto. In deze blog van WashTec wordt uitgelegd waarom u uw klanten zou moeten adviseren hun auto’s vaker te wassen, zelfs bij regenachtig weer. Ook komt aan bod waarmee bezoekers van uw wasgelegenheid rekening dienen te houden bij verschillende weersomstandigheden.

Auto wassen in de regen
Terwijl de klant op zijn gemak naar de wasstraat rijdt, spetteren regendruppels voortdurend op de autolak. Eenmaal bij de wasstraat aangekomen is het werk al deels gedaan. Hardnekkig vuil of stuifmeel is al verzacht, zodat de klant in de meeste gevallen het voorwasprogramma kan overslaan. Veel chauffeurs zijn huiverig voor watervlekken op hun pas gewassen auto. Daar hoeven zij zich geen zorgen over te maken. Dankzij de wax finish van WashTec, glijden de regendruppels van de schone autolak af.

Warm weer, maar veel viezigheid tijdens de zomerperiode
Op lange zonnige dagen trekken veel mensen naar buiten en gaan de weg op. Gedurende de zomer hebben auto’s het zwaar te verduren. De lak van auto´s heeft zwaar te lijden door insectenresten, vogelpoep en stuifmeel van bomen. Helaas blijft dit vuil plakken. Het droogt snel op en is niet gemakkelijk te verwijderen. Als de eigenaar van een voertuig geen garage bezit, dan zal de lak van zijn auto er in een mum van tijd veel slechter uitzien door slijtage. Tijdens de hete zomermaanden zou u uw auto regelmatig moeten wassen. Hoewel het om natuurlijk vuil gaat, kan dit in combinatie met de hoge uv-straling erg schadelijk zijn voor de lak van uw auto.

Het wassen van uw auto is vooral in de winter belangrijk
Veel autobezitters geloven nog steeds dat het in de winter beter is om hun auto’s niet te wassen omdat het water dat daarvoor gebruikt wordt bij de lage temperaturen kan bevriezen en schade kan veroorzaken. Zij moeten regelmatig automatische wasstraten of transportbandsystemen bezoeken als zij hun auto veel gebruiken. Smeltwater en vuil blijft aan de bodem van de auto plakken en zout en loog tasten de lak aan wanneer deze te lang aan de onderkant van de auto worden blootgesteld. Adviseer uw klanten altijd een bodem wasbeurt om te voorkomen dat roest voortdurend aan kou en nattigheid wordt blootgesteld. Zorgvuldig polijsten en een wax afwerking zorgen ook voor een betere bescherming van de autolak tegen bijtend strooizout en grit. Vooral in de winter is het belangrijk dat de auto de wasstraat volledig droog verlaat.

Tegen het einde van de winter kan het gebruikelijke strooizout opraken en kan Rijkswaterstaat zijn toevlucht zoeken tot het gebruik van grit. Als dit gebeurt, moet u lakstiften in de meest gangbare kleuren aanbieden en uw klanten adviseren om het lakwerk van hun auto´s zorgvuldig op kleine beschadigingen te onderzoeken. Na het wassen moeten deze duidelijk zichtbaar zijn. Bestuurders die snel handelen en de beschadigingen bijwerken voorkomen roest en grotere schade.

Als uw klanten u vragen of ze hun auto’s in alle weersomstandigheden moeten wassen, kunt u hen adviseren dat regelmatig te doen, ongeacht het weer. Bij alle weersomstandigheden zijn er bepaalde soorten vuil die de autolak kunnen aantasten, en regelmatig wassen behoort tot het onderhoud van de auto.

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.