Mesa Coatings kiest voor certificering om kwaliteit te waarborgen

Foto: Mesa Coatings

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker in de branche. De milieuwetgeving verandert en ook maatschappelijke betrokkenheid wordt steeds belangrijker gevonden door overheid en klanten. Vloerenbedrijf Mesa Coatings speelt hierop in en heeft zich verdiept in milieuwetgeving, legt eigenaar Joost Hermans uit.

“De milieuwetgeving verandert”, zegt Hermans. “We zorgen ervoor dat we van alle wijzigingen op de hoogte zijn en daarom houden we veel contact met onze leveranciers. Daarnaast monitoren we continu de kwaliteit van de grondstoffen en producten. De moderne, hedendaagse klant laat zich goed informeren en is ook bezig met onder andere de emissiewaarde van een kunststofvloer. Wij kunnen emissiearme vloeren garanderen en hebben daarvoor een certificaat behaald.”

Het certificaat voor wat betreft de kwaliteit wordt uitgegeven door Kiwa, die inzake de emissiewaarde wordt uitgegeven door het Bremer Umweltinstitut. Volgens Hermans zijn er weinig bedrijven in zijn vakgebied actief met zo’n certificaat op zak. “Het behalen van zo’n document is namelijk een kostbare aangelegenheid. Dat certificaat hebben we onder meer behaald omdat een Duitse klant daar specifiek naar vroeg. We hebben ervoor gekozen om het gevraagde document te behalen, omdat het een toegevoegde waarde biedt. Zo’n certificaat toont aan dat je een betrouwbare partij bent die staat voor kwaliteit.”

Verantwoord werken

Vooral grotere klanten stellen hoge eisen aan de partijen waarmee ze in zee gaan. “Om onszelf te onderscheiden, hebben we ervoor gekozen om voor de certificering te kiezen en in ons Mesa Fast-systeem te verwerken. Zorg dragen voor het milieu is erg belangrijk voor ons. We werken met producten die geen schade aan de omgeving aanrichten en waarmee verantwoord gewerkt kan worden. Onze medewerkers zijn in het bezit van alle veiligheidsdata van de producten en veiligheidsvoorschriften van de materialen. Wij eisen dat ze zich aan de veiligheidsinstructies houden. Als de vloer eenmaal is gelegd, is een normale reinigingsprocedure afdoende. De harskwaliteit is zo goed dat er weinig mee kan gebeuren. We kunnen onze klanten ook altijd schoonmaakinstructies sturen als zij dat willen.”

De agenda van Mesa Coatings is goed gevuld stelt Hermans. Het bedrijf zet dit jaar nog meer in op kwaliteitsverbetering: “Dit jaar zetten we nog meer in op het borgen van kwaliteit. Ook inspelen op de milieu-eisen en het CO2-vraagstuk staan op onze agenda. Hoe kunnen we het beste onze uitstoot verminderen? Onze research & development-afdeling is daar druk mee bezig. In een later stadium gaan we verder met het doorontwikkelen van onze producten.”

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.