Gloednieuwe wasstraat geopend in Noord-Brabantse Rijen

Niet alleen voor tanken of het bestellen van een lekkere lunch kunnen klanten terecht aan de Europaweg in Rijen, ook voor het grondig wassen van de auto kunnen autobezitters hier voortaan aankloppen. De nieuwe 45 meter lange wasstraat heeft onlangs z’n deuren geopend in de Noord-Brabantse plaats.

Door de aanzienlijke lengte is er een grote wascapaciteit mogelijk. Het is een van de langste kettingstraten in de regio. De wasstraat kan daardoor maar liefst 120 auto’s per uur wassen. “De installaties zijn van Holz en we hebben daarom voor ACE gekozen”, liet eigenaar Chantal van Dorst eerder dit jaar al weten. “Via de grote glaspartijen vangt u een glimp op van wat binnen gebeurt. En belangrijker nog, eenmaal binnen overtreft het alle verwachtingen. Deze wasstraat is een ware beleving”, aldus de ondernemers achter de wasstraat.

Elke auto wordt met lasers nauwkeurig ingemeten voor de juiste afstand van de borstels en waterstralen. “De textielborstels zijn superzacht voor uw autolak, maar krachtig in hun werking. Door te kiezen voor de laatst ontwikkelde shampoos en waxen werken we veilig voor uw auto en milieuvriendelijk voor de omgeving.”

Recyclewater

Om de auto er schoon, glanzend en droog uit te laten komen, gebruikt Carwash Rijen veel water. Hierbij wordt gebruikgemaakt van recyclewater. Een speciale ondergrondse waterzuiveringsinstallatie op basis van bacteriën zorgt voor schoon recyclewater. Verder maakt Carwash Rijen gebruik van osmosewater. Dit voorkomt strepen of vlekken van kalkaanslag. En met de vierhonderd zonnepanelen op het dak werkt Carwash Rijen ook nog eens volledig energieneutraal.

Eerder dit jaar werden de drie wasboxen achter het tankstation al volledig vernieuwd. “De wasboxen zijn verhoogd tot drie meter. De maximale doorrijhoogte van de roll-over is 2,80 meter. We werken met osmosewater. Onlangs is de bestaande roll-over van WashTec volledig gereviseerd. Op de wasboxen komt heel ander publiek af dan op een carwash.”

Dit is dan ook de reden dat de wasboxen zijn blijven staan. “De openingstijden van deze wasboxen zijn ruimer dan die van de te bouwen carwash waarmee we nog meer service kunnen bieden. Daarnaast is het tankstation 365 dagen per jaar geopend. Service is ontzettend belangrijk en daar zetten we flink op in. Ik denk dat dit ons ook onderscheidend maakt”, weet de eigenaar.

Behalve de riante wasstraat, is er een overdekt stofzuigerplein gerealiseerd. Het stofzuigerplein is gratis voor alle bezoekers van de wasstraat van Carwash Rijen, anders wordt 3 euro gevraagd. Met maar liefst achttien beschikbare en overdekte stofzuigerplaatsen is er altijd snel een plek vrij om de auto van binnen schoon te maken.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.