WashTec demonstreert roll-over SmartCare op Tankstation Vakbeurs  

WashTec laat op de Tankstation Vakbeurs de slimme roll-over SmartCare zien. Opvallend aan deze roll-over is het formaat, maar ook dat de machine ‘smart’ is. Als exploitant heb je online toegang tot de instellingen en je kunt op afstand de prijsinstelling, chemiedosering en wasprogramma’s aanpassen. 

WashTec zelf noemt de nieuwe roll-over SmartCare ‘uniek in de huidige carwashbranche’. Dankzij remote acces kan de exploitant met een klik op de muis alle instellingen inzien, controleren en afstellen. Voor de instellingen op gebied van prijs, chemie en programma’s is geen servicemonteur meer nodig. Je kunt zo overschakelen van zomer- naar winterstand of wasprogramma’s op het actuele weer afstemmen.

Met de WashTec SmartCare worden de chemieproducten waar nodig automatisch gedoseerd. Dat voorkomt onjuiste doseringen en stilstand door ontbrekende waschemicaliën.

Doorrijbreedte

Ook opvallend aan deze roll-over is de doorrijbreedte van 2,66 meter. De roll-over is geschikt voor brede voertuigen die voorheen niet in een conventionele WashTec autowasinstallatie konden worden gewassen. Voor de exploitant een ‘overduidelijk concurrerend voordeel’, aldus WashTec in de aankondiging. De hoogte van de SmartCare is per vijf centimeter af te stemmen voor maximale benutting van de washal.

Dankzij de zwenkbare sproeikoppen zorgt de nieuwe roll-over voor een optimale verdeling en een verbeterde oppervlakdekkende opbrengst van het schuim, zowel bij kleine als bij grote voertuigen. Het veiligheidsglas is aan de achterzijde bedrukt en bestand tegen de waschemie, eenvoudig te reinigen en duurzaam. Een echte ‘eyecatcher’, zegt de leverancier.

Borstels

Met FlexControl worden de SofTecs zijborstels aangestuurd via een sensorgestuurde aansturing in combinatie met een traploos instelbare schuinopstelling van de borstels. In combinatie met een borsteldiameter en borsteldrukregeling kunnen de zijborstels dichter op het voertuig wassen, van het dak tot aan de dorpel. Met flexibel zwenkbare borstelassen wassen de multi-dimensionale MultiFlex zijborstels met een optimaal voertuigcontact ook aan de achterzijde bij ronde voertuigvormen en dakspoilers.

Hogedrukstraal

Extreem vervuilde voertuigen worden met een hogedrukstraal getackeld. De zogeheten TurboNozzles, een roterende puntstraal, zorgen voor een voorreiniging met een hogedrukstraal. En door de schuinopstelling van de hogedruk-sproeikoppen worden alle oppervlakken van het voertuig gereinigd. Door de dakblaasmond droogt de WashTec SmartCare roll-over beter dan zijn voorgangers

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.