Savona van de partij tijdens Tankstation Vakbeurs in Expo Houten

Het aftellen is begonnen. Op 6 en 7 november staat de vijfde editie van de Tankstation Vakbeurs op de kalender. Ook Savona is dit jaar van de partij op de beursvloer. Directeur Vincent van den Dungen vertelt meer over de beursdeelname, innovaties en op welke manier het bedrijf ondernemers ontzorgt.

“Bezoekers van de Tankstation Vakbeurs die onze stand aandoen kunnen een aantal noviteiten zien. Zo is onze nieuwe betaal- en activeerterminal beschikbaar. Dit systeem kan op zowel bestaande als nieuwe wasboxen aangesloten worden. Deze systemen zijn in RVS uitgevoerd en voorzien van LCD display of een full color 12” TFT scherm. De gebruikte NFC bankpas-terminals leggen desgewenst ook de link naar de wasstraat en roll-overs. Er kan één waspas voor al deze wasgelegenheden gemaakt worden. Op de beurs zal een nieuw type NFC betaalterminal geïntroduceerd worden.”

Doordat er van intelligente besturingssoftware gebruikgemaakt wordt, kunnen klanten direct goed geholpen worden. Er wordt gebruikgemaakt van kentekenherkenning en scanners die QR-codes kunnen lezen, stelt Van den Dungen: “Het systeem in de wasbox ‘herkent’ de bezoeker meteen op basis van zijn kenteken en als deze bijvoorbeeld een abonnement heeft, kan hij meteen beginnen met wassen. Dat abonnement kan middels een app of met een QR-code gelezen worden. Er kan ook ingesteld worden dat klanten onbeperkt (Flat-Fee) van de wasbox gebruik mogen maken tegen een vast tarief per maand.”

Data

Een aspect waar Savona zich nog meer op gaat richten, is klantcontact. “We willen meer data verzamelen, zodat we de bezoekers van onze wasgelegenheden nog beter kunnen helpen. Zo kunnen we bijvoorbeeld specifieke aanbiedingen en kortingen sturen. Die persoonlijke benadering zorgt ervoor dat de band met de klant versterkt wordt. Als je weet wat voor soort voertuig een bezoeker heeft en hoe vaak hij zijn wagen wast, kun je daar op inspelen met je marketing. Nieuw zijn de loyaliteitsprogramma’s en narrowcasting-systemen die voor het gebruik van wasboxen of het stofzuigplein kunnen worden geïmplementeerd”, stelt Van den Dungen.”

Het team van Savona helpt ook bij het ontplooien van marketingactiviteiten. “In samenspraak met onze klanten kunnen we een campagne of plan opstellen. We weten waar we het over hebben, omdat we sinds 1968 actief zijn in de carwashbranche en continue aan het innoveren zijn. In de loop der jaren hebben we ons gespecialiseerd in wasboxen, waarvan er inmiddels meer dan 1.400 zijn geplaatst. Software en databeheer zijn ook onderdelen waar we veel kennis hebben opgedaan. Daar zijn we sinds begin jaren 90 mee bezig, waardoor we veel inzicht hebben gekregen in bedrijfsprocessen en marktontwikkelingen.”

Turnkey

De inzet van kennis en expertise behoort ook tot het takenpakket van de onderneming. “We kunnen projecten turnkey opleveren. We verzorgen de techniek en de constructie en kunnen daardoor bedrijven ontzorgen. Marktonderzoek uitvoeren, de inrichting van het terrein plannen en het regelen van de vergunningsaanvraag kunnen we ook voor onze rekening nemen. Daar is veel behoefte aan, merken we. Advisering is dan ook erg belangrijk. Denk dan onder meer aan energiebesparingen voor zowel bestaande als nieuwe units. Op dit vlak is nog erg veel te winnen en in vele gevallen kan energiebesparing tot verbetering van rendement leiden.”

Naast carwash-ondernemers staat Savona ook onder meer tankstationhouders bij. “We zijn contractleverancier bij onder meer Total, Shell, EG Group, Lukoil en de meeste partners van AVIA. Dan moet je denken aan Achilles, Vollenhoven en Weghorst. Op het gebied van carwash leveren we wasboxen bij partijen als ANAC, McWash, Loogman, Bob Autowas en Washin7. We spreken de taal van ondernemers en kunnen overal snel ter plaatse zijn, omdat we een eigen servicedienst in de gehele Benelux hebben. Ook een deel van Duitsland bedienen we”, stelt Van den Dungen.

Dolfijn

Het bedrijf levert tevens stationaire units voor wasstraten en fleet owners zoals EuropCar, politie, gemeentebedrijven en ambulance diensten. “Een ander aspect waar we ons nu op richten, is de reiniging van e-bikes en mountainbikes met het Fiets Cleanpoint concept dat in elke wasbox te integreren is. De reiniging van deze vervoermiddelen vereist minder hoge druk en vraagt om andere hulpmiddelen.”

Savona valt op door hun beeldmerk met een dolfijn. “Dat logo hebben we sinds 1990 bewust gekozen, omdat dit dier voor het milieu, intelligentie, vrolijkheid en smart systemen staat. Inmiddels wordt het beeldmerk”, besluit Van den Dungen.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.