Liveblog: CWSE2019 – Eerste dag in het teken van de Car Wash Tours

De beursvloer in de Amsterdamse Kromhouthal is dinsdag nog niet geopend, maar het voorprogramma van de Car Wash Show Europe staat vandaag al wel op het programma. Tijdens de Car Wash Tours nemen meer dan tweehonderd bezoekers uit binnen- en buitenland een kijkje bij drie prominente carwashlocaties in de regio Amsterdam. Een mooie kans om de nieuwste trends en innovaties te bekijken en met internationale collega’s kennis uit te wisselen. De tours zijn populair: er is geen ticket meer te krijgen. Volg de Car Wash Tours via deze liveblog. 

De Car Wash Tours beginnen. Verspreid over vier bussen worden drie carwashes bezocht. Een internationaal gezelschap gaat Nederlandse aangelegenheden bezoeken en bestuderen.

Start bij One2wash

De eerste stop van deze tour is One2wash in Zaandam. Social media zal ontploffen voor carwashfans na vandaag. Er wordt volop gefilmd en geshared door de bezoekers. De vestiging van One2Wash in Zaandam bestaat sinds 2012 en is een van de eerste wasgelegenheden in Nederland met zonnepanelen. De wasinstallaties zijn van DICO.

Bezoekers uit verschillende windstreken delen hun gezamenlijke liefde voor schone auto’s in deze carwash. Het stofzuigplein en de wasstraat worden nauwkeurig onderzocht. De verlichting is een punt van discussie bijvoorbeeld. Volgens sommige bezoekers was het erg donker.

CarwashPlus in Purmerend

De tweede locatie is CarwashPlus in Purmerend. Deze vestiging opende in 2018 en kreeg snel met concurrentie te maken. Door in te zetten op beleving wil deze carwash het verschil maken. De wasinstallaties zijn van Holz en de gebruikte chemie van Caramba. Voor de tours wordt de machine stilgezet, zodat bezoekers het borstelmateriaal kunnen voelen. Ook geeft het personeel uitleg. De heldere verlichting trekt de aandacht.

Voordat CarwashPlus zich op deze locatie vestigde stond er een staalfabriek. Deze is dus verbouwd tot een wasgelegenheid met groot stofzuigplein.

AtTheCarWash Company in Wormerveer

De laatste carwash die bezocht wordt, is AtTheCarWash Company in Wormerveer. Deze locatie is voorzien van een tankstation en kenmerkt zich onder meer door de bijzondere vorm. Het pand heeft namelijk de vorm van een boemerang. Naast een aantal wasboxen staat er ook een kettingwasstraat en een wasgelegenheid voor grotere bedrijfswagens opgesteld. WashTec leverde de wasinstallaties. Er wordt hard gewerkt aan voorbereidingen voor uitbreiding. Zo moet er een stofzuigplein komen in 2020. Deze vestiging werd in 2012 in een tijdsbestek van zeven maanden gebouwd.

Morgen blogt het team van CarwashPro over de eerste dag van Car Wash Show Europe. Zo wordt onder meer het workshopprogramma en de Award-uitreiking belicht.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Liveblog: CWSE2019 – Eerste dag in het teken van de Car Wash Tours | TankPro.nl

Liveblog: CWSE2019 – Eerste dag in het teken van de Car Wash Tours

De beursvloer in de Amsterdamse Kromhouthal is dinsdag nog niet geopend, maar het voorprogramma van de Car Wash Show Europe staat vandaag al wel op het programma. Tijdens de Car Wash Tours nemen meer dan tweehonderd bezoekers uit binnen- en buitenland een kijkje bij drie prominente carwashlocaties in de regio Amsterdam. Een mooie kans om de nieuwste trends en innovaties te bekijken en met internationale collega’s kennis uit te wisselen. De tours zijn populair: er is geen ticket meer te krijgen. Volg de Car Wash Tours via deze liveblog. 

De Car Wash Tours beginnen. Verspreid over vier bussen worden drie carwashes bezocht. Een internationaal gezelschap gaat Nederlandse aangelegenheden bezoeken en bestuderen.

Start bij One2wash

De eerste stop van deze tour is One2wash in Zaandam. Social media zal ontploffen voor carwashfans na vandaag. Er wordt volop gefilmd en geshared door de bezoekers. De vestiging van One2Wash in Zaandam bestaat sinds 2012 en is een van de eerste wasgelegenheden in Nederland met zonnepanelen. De wasinstallaties zijn van DICO.

Bezoekers uit verschillende windstreken delen hun gezamenlijke liefde voor schone auto’s in deze carwash. Het stofzuigplein en de wasstraat worden nauwkeurig onderzocht. De verlichting is een punt van discussie bijvoorbeeld. Volgens sommige bezoekers was het erg donker.

CarwashPlus in Purmerend

De tweede locatie is CarwashPlus in Purmerend. Deze vestiging opende in 2018 en kreeg snel met concurrentie te maken. Door in te zetten op beleving wil deze carwash het verschil maken. De wasinstallaties zijn van Holz en de gebruikte chemie van Caramba. Voor de tours wordt de machine stilgezet, zodat bezoekers het borstelmateriaal kunnen voelen. Ook geeft het personeel uitleg. De heldere verlichting trekt de aandacht.

Voordat CarwashPlus zich op deze locatie vestigde stond er een staalfabriek. Deze is dus verbouwd tot een wasgelegenheid met groot stofzuigplein.

AtTheCarWash Company in Wormerveer

De laatste carwash die bezocht wordt, is AtTheCarWash Company in Wormerveer. Deze locatie is voorzien van een tankstation en kenmerkt zich onder meer door de bijzondere vorm. Het pand heeft namelijk de vorm van een boemerang. Naast een aantal wasboxen staat er ook een kettingwasstraat en een wasgelegenheid voor grotere bedrijfswagens opgesteld. WashTec leverde de wasinstallaties. Er wordt hard gewerkt aan voorbereidingen voor uitbreiding. Zo moet er een stofzuigplein komen in 2020. Deze vestiging werd in 2012 in een tijdsbestek van zeven maanden gebouwd.

Morgen blogt het team van CarwashPro over de eerste dag van Car Wash Show Europe. Zo wordt onder meer het workshopprogramma en de Award-uitreiking belicht.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.