Jumpstart: springplank naar innovatie in de carwashbranche

Innovatie is heel belangrijk voor de Loogman Groep en vormt een apart onderdeel binnen de organisatie. Jumpstart geldt als het interne innovatielab binnen de carwashketen. Deze ruimte werd ongeveer twee jaar geleden opgericht en is bedoeld om nieuwe ideeën versneld uit te voeren. “En om de creativiteit van medewerkers te stimuleren”, stelt hoofd marketing Justin Huijmans.

Jumpstart is bedoeld om innovaties te stimuleren. Het ontstaan van deze werkplek begon met het besef dat tanken en wassen niet voor eeuwig zijn. “Er zullen andere toepassingen en oplossingen komen. Dit initiatief is ingericht om met elkaar te sparren en ideeën uit te wisselen”, vertelt Huijmans. “Elkaar stimuleren om nog beter te worden is een van de uitgangspunten van deze ruimte. We zijn een grote organisatie, maar willen elkaar blijven uitdagen.”

Het innovatielab is bedoeld voor iedereen binnen de Loogman Groep. “Als een medewerker van een wasstraat een idee heeft om de doorstroom te bevorderen of een andere visie heeft dan is hij of zij van harte welkom om die in het lab te delen”, stelt Huijmans.

Carwash Pick Up

Als een concept in Jumpstart bedacht is, gaan twee marketeers, een designer en een extern ontwikkelteam om de (digitale) tafel zitten en kijken hoe een idee werkelijkheid kan worden. Dat is een kwestie van weken en niet van maanden of zelfs jaren. “Het zijn sprints”, zegt Huijmans. “Er kan snel geschakeld worden en onder hoge druk werken we een concept uit tot een tastbaar product. Dat vraagt veel van je creativiteit en flexibiliteit. Het is een andere manier van werken, een andere mindset.”

Van het feit dat er uit een brainstormsessie in Jumpstart iets concreets kan komen, is de ‘Carwash Pick Up’ app het bewijs. Deze software werd in zes weken tijd bedacht, ontwikkeld en getest. “Het kan snel gaan en dat is nu precies de bedoeling”, verduidelijkt Huijmans. “Met deze nieuwe dienst kun je online een afspraak maken en een tijdvak kiezen waarop je je auto wilt laten ophalen en laten wassen. Zowel het interieur als exterieur worden gereinigd. Een uur later krijg je de auto blinkend terug. Het project verkeert nu nog in de testfase, maar de resultaten tot nu toe zijn erg goed. Als alles vlekkeloos verloopt, rollen we het idee uit naar meerdere vestigingen en implementeren we de kleuren van ons bedrijf in alle visuals. Vooralsnog is dit concept in twee filialen beschikbaar.”

Procesversnelling

Momenteel wordt op de twee vestigingen waar de app gebruikt wordt, bekeken of er veel interesse is in dit concept, hoe het in de praktijk werkt en of het proces mogelijk versneld kan worden. “Klanten vullen hun postcode in om te kijken of deze service in hun regio beschikbaar is en tikken vervolgens hun kenteken in. Die stap is nodig, omdat we zeker moeten weten of het type auto door de wasstraat kan. We willen teleurstelling voorkomen. De volgende stap is om te kijken of een chauffeur beschikbaar is. Mocht dat zo zij dan volgt een betaalinstructie via iDeal. Als er is afgerekend, volgt een afspraakbevestiging en wordt de auto opgehaald en gewassen. De klant kiest zelf waar de auto opgehaald moet worden. Of dat nu op het werk of bij hem thuis is, maakt niet uit.”

De Loogman Groep houdt ontwikkelingen in de markt goed in de gaten. “Product- en productieverbetering zijn belangrijke thema’s voor ons. Een ander onderwerp waar we vanuit Jumpstart naar kijken, is hoe we de service bij de binnenreinigingsband kunnen versnellen zonder extra personeel aan te nemen. Kun je oplopende wachtrijen verkorten door een bepaald instrument te ontwikkelen of een versnelling in te voeren? Dat zoeken we nu uit”, besluit Huijmans.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Jumpstart: springplank naar innovatie in de carwashbranche | TankPro.nl

Jumpstart: springplank naar innovatie in de carwashbranche

Innovatie is heel belangrijk voor de Loogman Groep en vormt een apart onderdeel binnen de organisatie. Jumpstart geldt als het interne innovatielab binnen de carwashketen. Deze ruimte werd ongeveer twee jaar geleden opgericht en is bedoeld om nieuwe ideeën versneld uit te voeren. “En om de creativiteit van medewerkers te stimuleren”, stelt hoofd marketing Justin Huijmans.

Jumpstart is bedoeld om innovaties te stimuleren. Het ontstaan van deze werkplek begon met het besef dat tanken en wassen niet voor eeuwig zijn. “Er zullen andere toepassingen en oplossingen komen. Dit initiatief is ingericht om met elkaar te sparren en ideeën uit te wisselen”, vertelt Huijmans. “Elkaar stimuleren om nog beter te worden is een van de uitgangspunten van deze ruimte. We zijn een grote organisatie, maar willen elkaar blijven uitdagen.”

Het innovatielab is bedoeld voor iedereen binnen de Loogman Groep. “Als een medewerker van een wasstraat een idee heeft om de doorstroom te bevorderen of een andere visie heeft dan is hij of zij van harte welkom om die in het lab te delen”, stelt Huijmans.

Carwash Pick Up

Als een concept in Jumpstart bedacht is, gaan twee marketeers, een designer en een extern ontwikkelteam om de (digitale) tafel zitten en kijken hoe een idee werkelijkheid kan worden. Dat is een kwestie van weken en niet van maanden of zelfs jaren. “Het zijn sprints”, zegt Huijmans. “Er kan snel geschakeld worden en onder hoge druk werken we een concept uit tot een tastbaar product. Dat vraagt veel van je creativiteit en flexibiliteit. Het is een andere manier van werken, een andere mindset.”

Van het feit dat er uit een brainstormsessie in Jumpstart iets concreets kan komen, is de ‘Carwash Pick Up’ app het bewijs. Deze software werd in zes weken tijd bedacht, ontwikkeld en getest. “Het kan snel gaan en dat is nu precies de bedoeling”, verduidelijkt Huijmans. “Met deze nieuwe dienst kun je online een afspraak maken en een tijdvak kiezen waarop je je auto wilt laten ophalen en laten wassen. Zowel het interieur als exterieur worden gereinigd. Een uur later krijg je de auto blinkend terug. Het project verkeert nu nog in de testfase, maar de resultaten tot nu toe zijn erg goed. Als alles vlekkeloos verloopt, rollen we het idee uit naar meerdere vestigingen en implementeren we de kleuren van ons bedrijf in alle visuals. Vooralsnog is dit concept in twee filialen beschikbaar.”

Procesversnelling

Momenteel wordt op de twee vestigingen waar de app gebruikt wordt, bekeken of er veel interesse is in dit concept, hoe het in de praktijk werkt en of het proces mogelijk versneld kan worden. “Klanten vullen hun postcode in om te kijken of deze service in hun regio beschikbaar is en tikken vervolgens hun kenteken in. Die stap is nodig, omdat we zeker moeten weten of het type auto door de wasstraat kan. We willen teleurstelling voorkomen. De volgende stap is om te kijken of een chauffeur beschikbaar is. Mocht dat zo zij dan volgt een betaalinstructie via iDeal. Als er is afgerekend, volgt een afspraakbevestiging en wordt de auto opgehaald en gewassen. De klant kiest zelf waar de auto opgehaald moet worden. Of dat nu op het werk of bij hem thuis is, maakt niet uit.”

De Loogman Groep houdt ontwikkelingen in de markt goed in de gaten. “Product- en productieverbetering zijn belangrijke thema’s voor ons. Een ander onderwerp waar we vanuit Jumpstart naar kijken, is hoe we de service bij de binnenreinigingsband kunnen versnellen zonder extra personeel aan te nemen. Kun je oplopende wachtrijen verkorten door een bepaald instrument te ontwikkelen of een versnelling in te voeren? Dat zoeken we nu uit”, besluit Huijmans.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.