Tank- en Autowascentrum Zwart vernieuwt wasboxen

Bij Tank- en Autowascentrum Zwart in Amsterdam is onlangs de volledige nieuwbouw van alle negen wasboxen op het terrein aan de Ookmeerweg afgerond. Autorette Car Wash Systems uit Helmond was verantwoordelijk voor de plaatsing van de acht wasboxen en de open wasplaats. 

De vervangen wasboxen waren ook al afkomstig van Autorette Car Wash Systems. Het Brabantse bedrijf is een graag geziene gast bij tankstation Zwart. “Dit project is bijzonder doordat we hier de vierde generatie wasboxen geplaatst hebben”, verduidelijkt eigenaar Van Leeuwen. “We werken al bijna dertig jaar samen met tankstation Zwart. Rond 1991 werd de eerste wasbox door ons geïnstalleerd. Vlak na de plaatsing daarvan werd er al flink gebruikgemaakt van deze wasgelegenheden.”

Na een verhuizing heeft tankstation Zwart nu een zeer gunstige ligging: aan de rand van de stad. Drie eerder geplaatste wasboxen hebben al die tijd gewoon doorgedraaid. Totaal zijn er aan de Ookmeerweg nu twaalf wasboxen. De fonkelnieuwe wasboxen springen direct in het oog. “Er is gekozen voor een opvallende oranje uitstraling”, vertelt Van Leeuwen. “De bestaande wasboxen en de betonplaat zijn weggehaald en vervangen voor een compleet nieuwe staalconstructie en een betonnen ondergrond compleet met putten en olie en vetafscheiders. De hallen die wij geplaatst hebben zijn onze nieuwe standaard washallen. Ook nieuw bij deze locatie is dat kan er voortaan contactloos betaald kan worden. Het was een erg mooie klus waar we dan ook erg trots op zijn. Tankstation Zwart is een bekende naam in de tankbranche. Voor onze naamsbekendheid is dit dan ook een mooi project geweest. We laten de kwaliteit van ons werk voor zich spreken.”

Familiebedrijf

De onderneming uit Helmond is met recht een familiebedrijf te noemen. “Autorette Car Wash Systems werd door onze vader opgericht. Hij doet het inmiddels veel rustiger aan en heeft de onderneming aan mij en mijn broer overgedragen. We hebben een klantenkring die al ruim dertig jaar zaken met ons doet”, verduidelijkt Van Leeuwen. “Onze kracht ligt in onze no nonsens aanpak. We hebben heel korte lijnen en kunnen snel schakelen. Onze medewerkers zijn snel ter plaatse en kunnen indien nodig snel problemen oplossen.”

Naast projecten in Nederland is het bedrijf ook actief in andere landen waaronder in België, Zwitserland, Italië en Duitsland. “Vooral in Duitsland krijgen we steeds meer voet aan de grond. Wat ons onderscheidt van andere partijen, is onze focus op communicatie. We zijn snel benaderbaar. Een ander punt is dat we in onze machines veel gebruik maken van RVS. Dat materiaal kenmerkt zich door de langere levensduur en kwaliteit. Daarnaast is ons onderscheidend vermogen dat we alles in eigen hand houden. Er verlaat geen enkel product ons pand zonder onze goedkeuring. Alle producten worden in eigen huis gemaakt. De techniek is door ons team ontwikkeld en verfijnd. We kunnen aan specifieke klantwensen voldoen en maatwerk leveren. Sterker nog: geen enkele machine die ons pand verlaat is identiek.”

Levensduur

De installaties en producten van Autorette Car Wash Systems worden dagelijks getest en gefinetuned. Doorontwikkeling is erg belangrijk voor Van Leeuwen: “Onze monteurs kennen onze apparatuur door en door en zijn er dagelijks mee bezig. Mochten zij verbeterpunten zien, kunnen zij die doorvoeren. Dat betekent dat onze productreeks continu doorontwikkeld wordt, zodat ons team zo efficiënt en vlug mogelijk kan werken.”

Onderhoud is erg belangrijk om de levensduur van de producten te waarborgen. “Als we een project hebben opgeleverd geven we klanten uitleg over hoe ze zo goed en lang mogelijk van onze producten gebruik kunnen maken. Mocht er zich een probleem voordoen, kan dit negen van de tien keer telefonisch opgelost worden. Mocht de klacht dan nog niet opgelost zijn, dan sturen we een aantal monteurs op pad om de situatie ter plekke te bekijken en de problemen op te lossen”, stelt Van Leeuwen.

Specialisatie

Om de kwaliteit te waarborgen, werkt Autorette Car Wash Systems samen met een aantal vaste partijen, elk met een eigen specialisatie. “Zo schakelen we dezelfde aannemer in bij onze klussen, plaatst hetzelfde vloersystemen bedrijf de ondergrond en werken we met een vast installatiebedrijf samen voor het verwarmingsgedeelte. Eerst namen we deze zaken ook voor eigen rekening, maar daar kwamen we niet meer aan toe. Door sommige taken uit te besteden, kunnen we ons op onze core business richten. De huidige bezetting loopt goed zo. We kunnen onze klanten tevreden houden en daar draait het om”, besluit Van Leeuwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.