Tankstation Sakko in Nieuwe-Tonge heeft eerste Kärcher-wascentrum

Het onbemande Total-tankstation van Sakko in Nieuwe-Tonge heeft een primeur met het eerste carwashcentrum van Kärcher. De locatie is in samenwerking met TSG opgezet. De wasgelegenheid in de Zuid-Hollandse plaats fungeert in een aantal opzichten als een soort testlocatie. Het is de bedoeling om de Kärcher-wascentra en installaties na verloop van tijd verder uit te rollen in heel Nederland.

TSG staat voor Technical Services & Solutions Group. Deze organisatie is exclusief distributeur van Tokheim producten. TSG is met Kächer een samenwerkingsverband aangegaan dat in 28 landen is bekrachtigd. Daarmee is TSG ook exclusief distributeur van carwashinstallaties van Kärcher binnen de petrolbranche. Daarnaast verzorgt TSG alle plaatsingen van deze wasinstallaties en neemt het de dienstverlening op zich. In het landelijk gelegen Nieuwe-Tonge is bij het tankstation van Sakko een volledig wascentrum geplaatst. “Sakko heeft met haar tankstationnetwerk al een goede relatie met ons, zodoende zijn we ook over carwash met elkaar in gesprek gegaan”, vertelt sales manager Arjan den Oudsten van TSG.

Bij het tankstation in Nieuwe-Tonge verkende men al enige tijd de mogelijkheden om een wasgelegenheid te plaatsen. “Het nieuwe wascentrum met roll-over staat op de plaats waar vroeger een oude boerenschuur met asbestdaken stond. Dat bouwwerk was niet in gebruik, dus dachten we na over wat we konden doen om het terrein zo goed mogelijk te benutten”, legt commercieel manager Johan Kom van Sakko uit. “We dachten daarbij ook aan een wasgelegenheid. Vervolgens hebben we een aantal partijen uitgenodigd om te kijken wat ze voor ons konden betekenen. Uiteindelijk hebben we voor TSG met Kärcher gekozen.”

Zonder poespas

Bij consumenten is Kärcher vooral bekend om zijn hogedrukreinigers en apparatuur voor vloeronderhoud. In de Nederlandse carwashbranche is dit merk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Duitsland en Frankrijk, iets minder ingeburgerd. Al wordt het merk volgens Kom in de branche steeds bekender. Juist de naamsbekendheid sprak Kom erg aan: “Het logo van Kärcher trekt de aandacht en mensen hebben er direct een bepaald beeld bij. De naam schept vertrouwen. Maar natuurlijk draait het om het wasresultaat en ook op dat vlak scoort het merk gewoon heel goed.”

Kärcher staat voor Duitse degelijkheid zonder poespas, stelt Kom: “What you see is what you get. We hebben voor een roll-over voor consumenten gekozen die voor weinig geld goed werk levert. Elke auto komt er droog en schoon uit. Zelfs het goedkoopste programma heeft namelijk een droogproces. We zijn op deze locatie nu ongeveer vier maanden bezig met wassen. De wasresultaten zijn goed en de klanten zijn tevreden over met name de reiniging van de wat moeilijker te reinigen plaatsen. Ook het insectverwijderpogramma, de 60 bar hogedrukinstallatie op de rollover en de speciale velgenreiniger vallen in de smaak.”

Velgenreiniging

De carwash is voorzien van een bijzonder velgenreinigingssysteem van Kächer. Met deze slimme installatie in de wasgelegenheid wil Sakko zich onderscheiden. Dit systeem zorgt er volgens de tankstationhouder namelijk voor dat velgen en wielkasten van zelfs de vuilste voertuigen er weer brandschoon uitkomen. “We zitten in een landelijk gebied. De wegen zijn vaak modderig en vol slib en dat vraagt een goede schoonmaakbeurt. Onze carwash is daarop ingericht. Er kan voorschuim gekozen worden en de 60 bar hogedrukinstallatie op de rollover halen het vuil uit de wielkasten en de velgen. Een taxibedrijf dat 25 kilometer verderop gevestigd is, komt zelfs hier naartoe om hun wagenpark te wassen”, stelt Kom.

Naast de speciale velgenreiniger vallen ook de wasborstels en hogedruk op. Deze borstels volgen alle contouren van de voertuigen en zorgt samen met de 60 bar hogedrukinstallatie voor een optimaal reinigingsresultaat. Deze roll-over wast tot 2,80 meter en is geschikt voor grotere bedrijfswagens.

Wasbox

Kärcher plaatste tevens een wasbox voor personenauto’s en een extra grote wasbox voor bedrijfsvoertuigen en kleinere vrachtwagens. De klanten kunnen een schuimdeken aanbrengen, kiezen voor het insectverwijderprogramma of het velgenreinigingsprogramma selecteren. “Met de multi-app lans van Kächer zijn we in staat om met twee zwaaiarmen alle programma’s aan te bieden. Dit maakt de keuze van de klant eenvoudiger en het scheelt bovendien in operationele kosten voor de exploitant. Er is ook een stofzuigerplaats gebouwd, zodat men ook het interieur kan reinigen”, stelt Den Oudsten. “TSG monteert de wasinstallatie en kan tevens voor de chemie zorgen. We willen niet alleen een goed product bieden, maar ook een uitstekende dienstverlening verschaffen. TSG heeft in de Benelux tussen de 100 en 120 servicemonteurs in dienst die snel ter plaatse kunnen zijn.”

De wasgelegenheid in Nieuwe Tonge vormde een soort proefstation voor Sakko. Nu blijkt dat deze formule werkt, wordt het concept verder uitgerold bij Total Harskamp dat ook in handen is van Sakko. Op die locatie zal de nieuwste rollover van Kächer worden geplaatst, de Klean!Star iQ. “Deze installatie is vooral geschikt voor de tankstationbranche. De machine heeft een moderne uitstraling en is rijk uitgerust met diverse opties. De Klean!Star iQ is met een wasbreedte van 2,45 meter en washoogte tot wel 2,90 meter ook geschikt voor hogere bedrijfsvoertuigen. TSG is heel blij met deze samenwerking met Sakko, een blijk van tevredenheid en vertrouwen, een mooier compliment kun je niet krijgen”, zegt Den Oudsten.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstation Sakko in Nieuwe-Tonge heeft eerste Kärcher-wascentrum | TankPro.nl

Tankstation Sakko in Nieuwe-Tonge heeft eerste Kärcher-wascentrum

Het onbemande Total-tankstation van Sakko in Nieuwe-Tonge heeft een primeur met het eerste carwashcentrum van Kärcher. De locatie is in samenwerking met TSG opgezet. De wasgelegenheid in de Zuid-Hollandse plaats fungeert in een aantal opzichten als een soort testlocatie. Het is de bedoeling om de Kärcher-wascentra en installaties na verloop van tijd verder uit te rollen in heel Nederland.

TSG staat voor Technical Services & Solutions Group. Deze organisatie is exclusief distributeur van Tokheim producten. TSG is met Kächer een samenwerkingsverband aangegaan dat in 28 landen is bekrachtigd. Daarmee is TSG ook exclusief distributeur van carwashinstallaties van Kärcher binnen de petrolbranche. Daarnaast verzorgt TSG alle plaatsingen van deze wasinstallaties en neemt het de dienstverlening op zich. In het landelijk gelegen Nieuwe-Tonge is bij het tankstation van Sakko een volledig wascentrum geplaatst. “Sakko heeft met haar tankstationnetwerk al een goede relatie met ons, zodoende zijn we ook over carwash met elkaar in gesprek gegaan”, vertelt sales manager Arjan den Oudsten van TSG.

Bij het tankstation in Nieuwe-Tonge verkende men al enige tijd de mogelijkheden om een wasgelegenheid te plaatsen. “Het nieuwe wascentrum met roll-over staat op de plaats waar vroeger een oude boerenschuur met asbestdaken stond. Dat bouwwerk was niet in gebruik, dus dachten we na over wat we konden doen om het terrein zo goed mogelijk te benutten”, legt commercieel manager Johan Kom van Sakko uit. “We dachten daarbij ook aan een wasgelegenheid. Vervolgens hebben we een aantal partijen uitgenodigd om te kijken wat ze voor ons konden betekenen. Uiteindelijk hebben we voor TSG met Kärcher gekozen.”

Zonder poespas

Bij consumenten is Kärcher vooral bekend om zijn hogedrukreinigers en apparatuur voor vloeronderhoud. In de Nederlandse carwashbranche is dit merk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Duitsland en Frankrijk, iets minder ingeburgerd. Al wordt het merk volgens Kom in de branche steeds bekender. Juist de naamsbekendheid sprak Kom erg aan: “Het logo van Kärcher trekt de aandacht en mensen hebben er direct een bepaald beeld bij. De naam schept vertrouwen. Maar natuurlijk draait het om het wasresultaat en ook op dat vlak scoort het merk gewoon heel goed.”

Kärcher staat voor Duitse degelijkheid zonder poespas, stelt Kom: “What you see is what you get. We hebben voor een roll-over voor consumenten gekozen die voor weinig geld goed werk levert. Elke auto komt er droog en schoon uit. Zelfs het goedkoopste programma heeft namelijk een droogproces. We zijn op deze locatie nu ongeveer vier maanden bezig met wassen. De wasresultaten zijn goed en de klanten zijn tevreden over met name de reiniging van de wat moeilijker te reinigen plaatsen. Ook het insectverwijderpogramma, de 60 bar hogedrukinstallatie op de rollover en de speciale velgenreiniger vallen in de smaak.”

Velgenreiniging

De carwash is voorzien van een bijzonder velgenreinigingssysteem van Kächer. Met deze slimme installatie in de wasgelegenheid wil Sakko zich onderscheiden. Dit systeem zorgt er volgens de tankstationhouder namelijk voor dat velgen en wielkasten van zelfs de vuilste voertuigen er weer brandschoon uitkomen. “We zitten in een landelijk gebied. De wegen zijn vaak modderig en vol slib en dat vraagt een goede schoonmaakbeurt. Onze carwash is daarop ingericht. Er kan voorschuim gekozen worden en de 60 bar hogedrukinstallatie op de rollover halen het vuil uit de wielkasten en de velgen. Een taxibedrijf dat 25 kilometer verderop gevestigd is, komt zelfs hier naartoe om hun wagenpark te wassen”, stelt Kom.

Naast de speciale velgenreiniger vallen ook de wasborstels en hogedruk op. Deze borstels volgen alle contouren van de voertuigen en zorgt samen met de 60 bar hogedrukinstallatie voor een optimaal reinigingsresultaat. Deze roll-over wast tot 2,80 meter en is geschikt voor grotere bedrijfswagens.

Wasbox

Kärcher plaatste tevens een wasbox voor personenauto’s en een extra grote wasbox voor bedrijfsvoertuigen en kleinere vrachtwagens. De klanten kunnen een schuimdeken aanbrengen, kiezen voor het insectverwijderprogramma of het velgenreinigingsprogramma selecteren. “Met de multi-app lans van Kächer zijn we in staat om met twee zwaaiarmen alle programma’s aan te bieden. Dit maakt de keuze van de klant eenvoudiger en het scheelt bovendien in operationele kosten voor de exploitant. Er is ook een stofzuigerplaats gebouwd, zodat men ook het interieur kan reinigen”, stelt Den Oudsten. “TSG monteert de wasinstallatie en kan tevens voor de chemie zorgen. We willen niet alleen een goed product bieden, maar ook een uitstekende dienstverlening verschaffen. TSG heeft in de Benelux tussen de 100 en 120 servicemonteurs in dienst die snel ter plaatse kunnen zijn.”

De wasgelegenheid in Nieuwe Tonge vormde een soort proefstation voor Sakko. Nu blijkt dat deze formule werkt, wordt het concept verder uitgerold bij Total Harskamp dat ook in handen is van Sakko. Op die locatie zal de nieuwste rollover van Kächer worden geplaatst, de Klean!Star iQ. “Deze installatie is vooral geschikt voor de tankstationbranche. De machine heeft een moderne uitstraling en is rijk uitgerust met diverse opties. De Klean!Star iQ is met een wasbreedte van 2,45 meter en washoogte tot wel 2,90 meter ook geschikt voor hogere bedrijfsvoertuigen. TSG is heel blij met deze samenwerking met Sakko, een blijk van tevredenheid en vertrouwen, een mooier compliment kun je niet krijgen”, zegt Den Oudsten.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.