WashTec Benelux maakt zich klaar voor jaar vol innovatie

WashTec Benelux kijkt terug op een succesvol jaar en wil het succes verder doortrekken naar 2019. Komende maanden staan dan ook in het teken van innoveren. In detail treden doet woordvoerder Peter van der Veen nog niet, maar hij wil wel alvast een paar tipjes van de sluier oplichten.

Van der Veen kijkt tevreden terug op vorig jaar: “Ik zie 2018 als een goed jaar. Zeker het aantal wassingen was erg goed. We hebben tot en met augustus heel goed weer gehad. Het was warm, waardoor er veel droogte was en daardoor veel stof vrijkwam. Ook de wintermaanden zorgden ervoor de auto snel vuil werd. In september was het een mindere periode voor carwash-ondernemers. De laatste weken van 2018 waren dan weer guur, wat voor razend drukke taferelen in wasgelegenheden zorgden.”

Voor 2019 staat er weer een aantal projecten op gepland. “We gaan nieuwe wasstraten bouwen in onder meer Noord-Brabant”, vertelt Van der Veen. “Er staan dit jaar zeker een paar grootse innovaties op stapel, maar daar vertel ik nu nog niets over. We hebben een aantal primeurs die we bewaren voor de komende vakbeurzen. We zijn continu bezig met innoveren en doorontwikkelen van bestaande producten en innovaties. Een nieuwe innovatie die we recent introduceerde, is onder andere ShieldTecs van AUWA. Na de behandeling met deze chemie blijft de auto nog wekenlang glanzen en wordt de lak van de wagen beschermd.”

Vier voorwaarden

Voor alle innovaties van WashTec Nederland geldt dat ze aan vier voorwaarden moeten voldoen. Het gaat hier om gemak, kwaliteit, snelheid en om uitstraling. “Bij gemak draait het erom dat onze producten intuïtief moeten zijn. Kwaliteit gaat om het bieden van de sterkste producten. Op het gebied van snelheid hebben we een app ontwikkeld waarmee je de wachtrij voor de kassa laat verdwijnen. Uitstraling staat voor beleving. Een bezoek aan de wasstraat moet iets te bieden hebben. Als onze innovaties niet aan al deze voorwaarden voldoen, heeft het geen zin om ze op de markt te brengen”, stelt Van der Veen.

De app waar Van der Veen het over heeft is de EasyCarWash-app. Deze innovatie werd gepresenteerd en gedemonstreerd tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2018. “De basis van autowassen blijft toch het reinigen van auto’s. Omzet en tijd zijn erg belangrijk. De EasyWash-app bespaart de consument tijd. Via deze app kun je van tevoren een wasprogramma kopen of een abonnement afsluiten. Dat betekent dat je niet eerst je auto moet parkeren, de tankshop binnen moet gaan en een programma moet kopen aan de balie. Ook een bezoek aan de roll-over wordt vereenvoudigd. Je kunt voortaan in de auto blijven zitten en via kentekenregistratie het door jou gekozen programma aflopen. Het raampje openen hoeft dus niet meer. De app vereenvoudigt het bezoek aan de carwash. We willen gemak bieden.”

Marketing

Er wordt volgens WashTec Benelux heel goed gereageerd op de app. Dat betekent echter niet dat alles vanzelf gaat. De ondernemer die voor deze app kiest, moet ervoor zorgen dat deze goed gepromoot wordt. De klant moet weten wat de app inhoudt en wat de voordelen ervan zijn. Wij kunnen eigenaren van wasgelegenheden helpen met de promotie. Onze marketingafdeling beschikt over een hoop beeld- en persmateriaal dat we ter beschikking stellen aan onze klanten. Zo kunnen we Facebook-posts en video’s delen. We hebben een groot aantal professionele bedrijfsvideo’s. Binnenkort hebben we een marketingmanager in dienst. Hij gaat de marketingactiviteiten van WashTec Benelux verder professionaliseren en daarnaast onze klanten helpen met hun marketingactiviteiten”, vertelt Van der Veen.

Zoals gezegd bewaart WashTec Benelux de primeurs voor beurzen en evenementen. Een event waar het team van Van der Veen flink uitpakt is tijdens de Carwash Show Europe die op 17 en 18 september in Amsterdam plaatsvindt. “Op Carwash Show Europe hebben we twee stands. Op een plek leggen we de focus op kettingwasstraten, terwijl we op de andere plaats de nadruk op andere zaken leggen. Wat we daar presenteren, blijft nog even een verrassing…”

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

WashTec Benelux maakt zich klaar voor jaar vol innovatie | TankPro.nl

WashTec Benelux maakt zich klaar voor jaar vol innovatie

WashTec Benelux kijkt terug op een succesvol jaar en wil het succes verder doortrekken naar 2019. Komende maanden staan dan ook in het teken van innoveren. In detail treden doet woordvoerder Peter van der Veen nog niet, maar hij wil wel alvast een paar tipjes van de sluier oplichten.

Van der Veen kijkt tevreden terug op vorig jaar: “Ik zie 2018 als een goed jaar. Zeker het aantal wassingen was erg goed. We hebben tot en met augustus heel goed weer gehad. Het was warm, waardoor er veel droogte was en daardoor veel stof vrijkwam. Ook de wintermaanden zorgden ervoor de auto snel vuil werd. In september was het een mindere periode voor carwash-ondernemers. De laatste weken van 2018 waren dan weer guur, wat voor razend drukke taferelen in wasgelegenheden zorgden.”

Voor 2019 staat er weer een aantal projecten op gepland. “We gaan nieuwe wasstraten bouwen in onder meer Noord-Brabant”, vertelt Van der Veen. “Er staan dit jaar zeker een paar grootse innovaties op stapel, maar daar vertel ik nu nog niets over. We hebben een aantal primeurs die we bewaren voor de komende vakbeurzen. We zijn continu bezig met innoveren en doorontwikkelen van bestaande producten en innovaties. Een nieuwe innovatie die we recent introduceerde, is onder andere ShieldTecs van AUWA. Na de behandeling met deze chemie blijft de auto nog wekenlang glanzen en wordt de lak van de wagen beschermd.”

Vier voorwaarden

Voor alle innovaties van WashTec Nederland geldt dat ze aan vier voorwaarden moeten voldoen. Het gaat hier om gemak, kwaliteit, snelheid en om uitstraling. “Bij gemak draait het erom dat onze producten intuïtief moeten zijn. Kwaliteit gaat om het bieden van de sterkste producten. Op het gebied van snelheid hebben we een app ontwikkeld waarmee je de wachtrij voor de kassa laat verdwijnen. Uitstraling staat voor beleving. Een bezoek aan de wasstraat moet iets te bieden hebben. Als onze innovaties niet aan al deze voorwaarden voldoen, heeft het geen zin om ze op de markt te brengen”, stelt Van der Veen.

De app waar Van der Veen het over heeft is de EasyCarWash-app. Deze innovatie werd gepresenteerd en gedemonstreerd tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2018. “De basis van autowassen blijft toch het reinigen van auto’s. Omzet en tijd zijn erg belangrijk. De EasyWash-app bespaart de consument tijd. Via deze app kun je van tevoren een wasprogramma kopen of een abonnement afsluiten. Dat betekent dat je niet eerst je auto moet parkeren, de tankshop binnen moet gaan en een programma moet kopen aan de balie. Ook een bezoek aan de roll-over wordt vereenvoudigd. Je kunt voortaan in de auto blijven zitten en via kentekenregistratie het door jou gekozen programma aflopen. Het raampje openen hoeft dus niet meer. De app vereenvoudigt het bezoek aan de carwash. We willen gemak bieden.”

Marketing

Er wordt volgens WashTec Benelux heel goed gereageerd op de app. Dat betekent echter niet dat alles vanzelf gaat. De ondernemer die voor deze app kiest, moet ervoor zorgen dat deze goed gepromoot wordt. De klant moet weten wat de app inhoudt en wat de voordelen ervan zijn. Wij kunnen eigenaren van wasgelegenheden helpen met de promotie. Onze marketingafdeling beschikt over een hoop beeld- en persmateriaal dat we ter beschikking stellen aan onze klanten. Zo kunnen we Facebook-posts en video’s delen. We hebben een groot aantal professionele bedrijfsvideo’s. Binnenkort hebben we een marketingmanager in dienst. Hij gaat de marketingactiviteiten van WashTec Benelux verder professionaliseren en daarnaast onze klanten helpen met hun marketingactiviteiten”, vertelt Van der Veen.

Zoals gezegd bewaart WashTec Benelux de primeurs voor beurzen en evenementen. Een event waar het team van Van der Veen flink uitpakt is tijdens de Carwash Show Europe die op 17 en 18 september in Amsterdam plaatsvindt. “Op Carwash Show Europe hebben we twee stands. Op een plek leggen we de focus op kettingwasstraten, terwijl we op de andere plaats de nadruk op andere zaken leggen. Wat we daar presenteren, blijft nog even een verrassing…”

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.