Wassen met een extra dimensie: Bling King in Torhout

In de nieuwe carwash in het Belgische Torhout klopt alles tot in de kleinste details. Onlangs werd hier de 62 meter lange Sonny’s wasstraat geopend en binnen een week liep het al storm. Het gaat dan ook niet zomaar om een wasstraatje. Bling King, zoals de wasgelegenheid heet, voegt een extra dimensie toe aan het wassen.

Zelfs op een niet al te goede doordeweekse wasdag staat er met enige regelmaat een korte rij voor de ingang van
de washal. Mensen uit de wijde omgeving komen massaal naar Bling King toe. Wat de wasstraat speciaal maakt? De honderden led-balken aan het plafond die telkens een andere lichtshow geven aan het wassende publiek. Het geeft een beetje het idee van een donkere glijbaan met lampjes, die je in zwemparadijzen tegenkomt. “We hebben dit laten doen door een expert die in het verleden ook wel eens een lichtshow voor de populaire band U2 heeft verzorgd”, zegt eigenaar Joost Vanhaerents trots. Het resultaat is overweldigend.

Zijn Amerikaanse Sonny’s machine kan 120 auto’s per uur wassen, iedere 30 seconden zou er een auto op de ketting gezet kunnen worden. “We hebben expres twee rijstroken gemaakt met twee betaalpalen. Zo moet er elke 52 seconden een auto kunnen doorrijden. Voor het betaal- en keuzeproces hebben we die tijd berekend”, zegt hij. De meeste machines werden dubbel geplaatst in de lange wasstraat. “Zo kunnen we snel wassen, is de contacttijd met de machines toch lang en hebben mensen ook echt het idee dat ze waar voor hun geld krijgen.”

Lange adem

Voor de bouw van de wasstraat was een lange adem nodig, in totaal nam het traject meer dan zes maanden in beslag. “De oude betoncentrale die voorheen op het terrein gevestigd was, ging niet zomaar weg. De hele grond moest worden afgegraven door de betonnen fundering die er lag. Dat bleek een flinke klus”, aldus Vanhaerents.
De totale investering bedroeg uiteindelijk 2,5 miljoen euro exclusief BTW.

Het complete verhaal is te lezen in TankPro Magazine 4. Kijk hier voor meer informatie en het aanvragen van een abonnement. Je kunt ook eenmalig een proefnummer aanvragen. 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.