Bureau Gelijke Behandeling komt in actie tegen carwashes

Ladies Day, de actie die bij zo’n beetje iedere carwash op het actielijstje te vinden is, mag niet meer. Tenminste als het aan het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGBF) ligt. Het zou volgens het bureau een vorm van discriminatie zijn om extra korting te geven aan vrouwen op bepaalde dagen. Pitstop Carwash Flevoland in Dronten ontving een brief waarin werd gesommeerd te stoppen met de ‘discriminerende actie’. Eigenaar Alwin Koops is verbolgen. “Ik doe toch niemand kwaad met deze actie”, vraagt hij zicht hardop af.

Koops kreeg het schrijven van het bureau omdat hij op woensdagen 2 euro korting geeft aan vrouwelijke wassers. Een inwoner van Dronten, de stad waar ook zijn carwash zich bevindt, besloot daarop naar het BGBF te stappen. Deze oordeelde dat de actie daadwerkelijk in strijd is met het gelijkheidsbeginsel zoals genoemd in de grondwet.

Onzin

Koops organiseert de actie natuurlijk helemaal niet om mensen voor het hoofd te stoten. “We hebben op vrijdag en zaterdag voor iedereen een happy hour. Dan krijgen al onze wassers 2 euro korting.” De ondernemer is dan ook niet van plan zijn actie stop te zetten zoals werd geëist in de brief. Integendeel zelfs. “Vandaag, op ladiesday, krijgen de vrouwelijke wassers zelfs dubbele korting, dan haal ik 4 euro van mijn prijs”, zegt hij vastberaden.

Lees het volledige verhaal bij zusterblad CarwashPro:
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/09/12/ladiesday-verboden-bureau-gelijke-behandelingen-komt-in-actie-tegen-carwashes/

 

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bureau Gelijke Behandeling komt in actie tegen carwashes | TankPro.nl

Bureau Gelijke Behandeling komt in actie tegen carwashes

Ladies Day, de actie die bij zo’n beetje iedere carwash op het actielijstje te vinden is, mag niet meer. Tenminste als het aan het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGBF) ligt. Het zou volgens het bureau een vorm van discriminatie zijn om extra korting te geven aan vrouwen op bepaalde dagen. Pitstop Carwash Flevoland in Dronten ontving een brief waarin werd gesommeerd te stoppen met de ‘discriminerende actie’. Eigenaar Alwin Koops is verbolgen. “Ik doe toch niemand kwaad met deze actie”, vraagt hij zicht hardop af.

Koops kreeg het schrijven van het bureau omdat hij op woensdagen 2 euro korting geeft aan vrouwelijke wassers. Een inwoner van Dronten, de stad waar ook zijn carwash zich bevindt, besloot daarop naar het BGBF te stappen. Deze oordeelde dat de actie daadwerkelijk in strijd is met het gelijkheidsbeginsel zoals genoemd in de grondwet.

Onzin

Koops organiseert de actie natuurlijk helemaal niet om mensen voor het hoofd te stoten. “We hebben op vrijdag en zaterdag voor iedereen een happy hour. Dan krijgen al onze wassers 2 euro korting.” De ondernemer is dan ook niet van plan zijn actie stop te zetten zoals werd geëist in de brief. Integendeel zelfs. “Vandaag, op ladiesday, krijgen de vrouwelijke wassers zelfs dubbele korting, dan haal ik 4 euro van mijn prijs”, zegt hij vastberaden.

Lees het volledige verhaal bij zusterblad CarwashPro:
https://www.carwashpro.nl/ondernemen/2018/09/12/ladiesday-verboden-bureau-gelijke-behandelingen-komt-in-actie-tegen-carwashes/

 

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.