Istobal behaalt 9 procent meer omzet in 2017

Istobal heeft vorig jaar 9 procent meer omzet behaald dan in 2016. De totale omzet bedroeg ruim 134 miljoen euro. De Spaanse carwash-leverancier heeft het voor elkaar gekregen om een groei te realiseren met een EBITDA-cijfer hoger dan 18 miljoen euro. Dat is 12 procent meer dan in 2016. De afkorting staat voor Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization. Dat is een maatstaf voor de brutowinst voor aftrek van overheadkosten van een bedrijf.

De belangrijkste markten voor de producent waren afgelopen jaar Spanje en Frankrijk. Deze zorgden respectievelijk voor 25 en 18 procent van de netto-omzet. Deze landen werden gevolgd door Italië en de Verenigde Staten, waar de groei in de omzet bij de dochterondernemingen het grootste was met meer dan 20 procent. Denemarken en het Verenigd Koninkrijk staan ook hoog op de lijst qua belangrijkste exportmarkten.

Markten

In Spanje en Frankrijk is Istobal vorig jaar marktleider gebleven. Daarnaast laat de balans de groeiende aanwezigheid in Italië zien. Daar wordt dankzij een goede dochteronderneming en een sterk distributienetwerk het hele land goed afgedekt. Daarnaast laten de cijfers zien dat de Amerikaanse dochteronderneming zeer goede resultaten behaalt vooral op de commerciële voertuigmarkt. In vergelijking met 2016 zijn de resultaten op deze beide markten verdubbeld.

Kijkend naar de verschillende productdivisies blijven de roll-overs de meest populaire producten die verkocht worden. Aan de andere kant worden bepaalde producten steeds populairder. Zo groeiden de wasboxen, de chemische producten en de waterzuiveringsinstallaties het hardst in populariteit vorig jaar.

Vernieuwingen

Istobal gaat aan de slag met de eigen organisatie, laat het bedrijf weten. Er worden nieuwe professionals geworven en nieuwe afdelingen opgericht. Alles om de markt nog beter te kunnen bedienen. Het doel voor dit jaar is dan ook de omzet nog verder te laten stijgen naar 144 miljoen. Er wordt aankomende jaren geïnvesteerd in producten en processen. Daarnaast staat de betrouwbaarheid van de producten hoog op de agenda. Deze wil het bedrijf nog verder vergroten. Het digitale aspect wordt nog belangrijker en big data moet optimaler worden benut.

Onderwerpen: ,

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Istobal behaalt 9 procent meer omzet in 2017 | TankPro.nl

Istobal behaalt 9 procent meer omzet in 2017

Istobal heeft vorig jaar 9 procent meer omzet behaald dan in 2016. De totale omzet bedroeg ruim 134 miljoen euro. De Spaanse carwash-leverancier heeft het voor elkaar gekregen om een groei te realiseren met een EBITDA-cijfer hoger dan 18 miljoen euro. Dat is 12 procent meer dan in 2016. De afkorting staat voor Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization. Dat is een maatstaf voor de brutowinst voor aftrek van overheadkosten van een bedrijf.

De belangrijkste markten voor de producent waren afgelopen jaar Spanje en Frankrijk. Deze zorgden respectievelijk voor 25 en 18 procent van de netto-omzet. Deze landen werden gevolgd door Italië en de Verenigde Staten, waar de groei in de omzet bij de dochterondernemingen het grootste was met meer dan 20 procent. Denemarken en het Verenigd Koninkrijk staan ook hoog op de lijst qua belangrijkste exportmarkten.

Markten

In Spanje en Frankrijk is Istobal vorig jaar marktleider gebleven. Daarnaast laat de balans de groeiende aanwezigheid in Italië zien. Daar wordt dankzij een goede dochteronderneming en een sterk distributienetwerk het hele land goed afgedekt. Daarnaast laten de cijfers zien dat de Amerikaanse dochteronderneming zeer goede resultaten behaalt vooral op de commerciële voertuigmarkt. In vergelijking met 2016 zijn de resultaten op deze beide markten verdubbeld.

Kijkend naar de verschillende productdivisies blijven de roll-overs de meest populaire producten die verkocht worden. Aan de andere kant worden bepaalde producten steeds populairder. Zo groeiden de wasboxen, de chemische producten en de waterzuiveringsinstallaties het hardst in populariteit vorig jaar.

Vernieuwingen

Istobal gaat aan de slag met de eigen organisatie, laat het bedrijf weten. Er worden nieuwe professionals geworven en nieuwe afdelingen opgericht. Alles om de markt nog beter te kunnen bedienen. Het doel voor dit jaar is dan ook de omzet nog verder te laten stijgen naar 144 miljoen. Er wordt aankomende jaren geïnvesteerd in producten en processen. Daarnaast staat de betrouwbaarheid van de producten hoog op de agenda. Deze wil het bedrijf nog verder vergroten. Het digitale aspect wordt nog belangrijker en big data moet optimaler worden benut.

Onderwerpen: ,

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.