Aantal carwashbedrijven afgelopen vijf jaar fors gestegen

Het aantal autowasbedrijven is tussen 2012 en 2016 met 24 procent gestegen. Vijf jaar geleden waren er nog 248 bedrijven waar autowassen de hoofdactiviteiten was, inmiddels is dat aantal gegroeid naar 308. De groei zit vooral in de middelgrote bedrijven, met tussen de zes en vijftig personeelsleden. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal Fonds Tankstations en Wasbedrijven (SFTW). Ook het gemiddeld aantal werknemers per carwash is toegenomen. Daardoor waren er vorig jaar meer dan tweeduizend medewerkers in de branche, terwijl dat er vijf jaar geleden minder dan vijftienhonderd waren.

Het aantal werkgevers in de gehele sector blijft afnemen. Vooral aan de tankstationkant is duidelijk te zien dat bedrijven aan schaalvergroting doen. Waardoor het aantal werknemers afneemt, maar het aantal werknemers wel kan blijven groeien.

Lees het volledige verhaal op zusterblad CarwashPro:

www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/10/24/aantal-carwashbedrijven-afgelopen-vijf-jaar-fors-gestegen/

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal carwashbedrijven afgelopen vijf jaar fors gestegen | TankPro.nl

Aantal carwashbedrijven afgelopen vijf jaar fors gestegen

Het aantal autowasbedrijven is tussen 2012 en 2016 met 24 procent gestegen. Vijf jaar geleden waren er nog 248 bedrijven waar autowassen de hoofdactiviteiten was, inmiddels is dat aantal gegroeid naar 308. De groei zit vooral in de middelgrote bedrijven, met tussen de zes en vijftig personeelsleden. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal Fonds Tankstations en Wasbedrijven (SFTW). Ook het gemiddeld aantal werknemers per carwash is toegenomen. Daardoor waren er vorig jaar meer dan tweeduizend medewerkers in de branche, terwijl dat er vijf jaar geleden minder dan vijftienhonderd waren.

Het aantal werkgevers in de gehele sector blijft afnemen. Vooral aan de tankstationkant is duidelijk te zien dat bedrijven aan schaalvergroting doen. Waardoor het aantal werknemers afneemt, maar het aantal werknemers wel kan blijven groeien.

Lees het volledige verhaal op zusterblad CarwashPro:

www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/10/24/aantal-carwashbedrijven-afgelopen-vijf-jaar-fors-gestegen/

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.