Eén op de drie tankstations heeft een carwash

Bij een derde van de tankstations in Nederland kan de auto worden gewassen. Van de ruim vierduizend tanklocaties hebben bijna vijftienhonderd vestigingen een carwash. Dat blijkt uit cijfers van databureau Petrolview, die door vakblad CarwashPro zijn opgevraagd. Meest populaire wasmogelijkheid is de roll-over, die bij ruim duizend tankstations te vinden is. Daarna komen de wasboxen.

Wasstraten zijn uiteraard op veel minder plekken aanwezig. Dit type vergt dusdanige investeringen dat alleen bij grote klantengroepen een straat rendabel kan worden geëxploiteerd. Bovendien hebben veel stations niet genoeg ruimte voor een dergelijke installatie.

Het wassen van auto’s vormt voor de petrolbranche al jaren een belangrijke inkomstenbron. Veel exploitanten hebben dan ook een wasmogelijkheid op hun locatie. Van de 4.124 tankstations die ons land momenteel telt, zijn er 1.454 waar de heilige koe gewassen kan worden.

Wilt u een uitgebreid overzicht van de carwash-markt bij tankstations? Lees dan het volledige verhaal op CarwashPro:

Eén op drie tankstations heeft een carwash

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.