Nieuwe milieuwet zorgt voor problemen bij wasgelegenheden

Veel bedrijven hebben grote problemen sinds het ingaan van de nieuwe milieuwetgeving in Vlaanderen in februari. “Aan de gestelde eisen is simpelweg niet te voldoen”, zegt Guy Proost (46), uitbater van XL Carwash in de Belgische plaats Kontich. Als eigenaar van één van de grootste wasstraten van het land was hij al bezig met verduurzaming van zijn wasgelegenheid voordat de wet er kwam. “We hebben eigenlijk alles gedaan om te optimaliseren. Veel meer kunnen we niet doen.”

In 2015 hoorde Proost van de conceptregeling van de Vlaamse overheid om het watergebruik per wassing flink te verlagen. “We zijn toen snel aan de slag gegaan om ons bedrijf op het gebied van duurzaamheid te optimaliseren. Aangezien we toch wilden verbouwen, konden we die extra stap net zo goed meteen zetten.” Momenteel heeft Carwash XL twee wasstraten met twee recycling-systemen. “Dat alles is geoptimaliseerd door wijlen Robbert van Boven van Bas Autowas. Zijn foto staat hier nog op mijn bureau. Hij heeft ons filtersysteem goed aangepakt”, zegt hij.

Lees het gehele verhaal op onze nieuwe vaktitel CarwashPro:

www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/03/21/nieuwe-milieuwet-zorgt-voor-problemen-bij-wasgelegenheden/

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe milieuwet zorgt voor problemen bij wasgelegenheden | TankPro.nl

Nieuwe milieuwet zorgt voor problemen bij wasgelegenheden

Veel bedrijven hebben grote problemen sinds het ingaan van de nieuwe milieuwetgeving in Vlaanderen in februari. “Aan de gestelde eisen is simpelweg niet te voldoen”, zegt Guy Proost (46), uitbater van XL Carwash in de Belgische plaats Kontich. Als eigenaar van één van de grootste wasstraten van het land was hij al bezig met verduurzaming van zijn wasgelegenheid voordat de wet er kwam. “We hebben eigenlijk alles gedaan om te optimaliseren. Veel meer kunnen we niet doen.”

In 2015 hoorde Proost van de conceptregeling van de Vlaamse overheid om het watergebruik per wassing flink te verlagen. “We zijn toen snel aan de slag gegaan om ons bedrijf op het gebied van duurzaamheid te optimaliseren. Aangezien we toch wilden verbouwen, konden we die extra stap net zo goed meteen zetten.” Momenteel heeft Carwash XL twee wasstraten met twee recycling-systemen. “Dat alles is geoptimaliseerd door wijlen Robbert van Boven van Bas Autowas. Zijn foto staat hier nog op mijn bureau. Hij heeft ons filtersysteem goed aangepakt”, zegt hij.

Lees het gehele verhaal op onze nieuwe vaktitel CarwashPro:

www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/03/21/nieuwe-milieuwet-zorgt-voor-problemen-bij-wasgelegenheden/

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.