Carwash

Carwash is nog obstakel voor zelfrijdende auto’s

Hoewel zelfrijdende voertuigen over het algemeen goed het verschil zien tussen gevaarlijke en onschuldige obstakels, lijkt de autowasstraat nog een probleem te zijn. Zo kunnen ze in de veiligheidsmodus schieten wanneer de grote borstels in de buurt komen. Daardoor gaat de auto remmen en wil geen kant meer op.

De sensoren van de auto zouden de wasborstels, het gordijn en de grote hoeveelheid water zien als een bedreiging. Soms is het nodig de handleiding van de auto van tevoren goed te lezen, om zo gênante momenten te voorkomen waarbij je vaststaat midden in de wasstraat.

Carwash-test

Craig Fitzgerald, redacteur van BestRide.com, nam de proef op de som en reed met een Kia Cadena een carwash in. Toen de loopband de auto verder mee wilde nemen, wilde de auto niet in beweging komen vanwege de autohold break, een veiligheidsoptie in het voertuig die ervoor zorgt dat de auto niet beweegt wanneer deze geparkeerd staat.

Bij de Kia kon de redacteur overigens een knopje indrukken waarmee hij de controle weer overnam. Bij andere auto’s, zoals de Volvo XC90, zou het al lastiger zijn om in te grijpen. Sommige bedrijven zoals Tesla hebben deze scenario’s al onderzocht en hebben een manier bedacht waardoor het makkelijk is om die veiligheidsoptie af te zetten.

Auteur: Nadine Kieboom

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Carwash is nog obstakel voor zelfrijdende auto’s | TankPro.nl
Carwash

Carwash is nog obstakel voor zelfrijdende auto’s

Hoewel zelfrijdende voertuigen over het algemeen goed het verschil zien tussen gevaarlijke en onschuldige obstakels, lijkt de autowasstraat nog een probleem te zijn. Zo kunnen ze in de veiligheidsmodus schieten wanneer de grote borstels in de buurt komen. Daardoor gaat de auto remmen en wil geen kant meer op.

De sensoren van de auto zouden de wasborstels, het gordijn en de grote hoeveelheid water zien als een bedreiging. Soms is het nodig de handleiding van de auto van tevoren goed te lezen, om zo gênante momenten te voorkomen waarbij je vaststaat midden in de wasstraat.

Carwash-test

Craig Fitzgerald, redacteur van BestRide.com, nam de proef op de som en reed met een Kia Cadena een carwash in. Toen de loopband de auto verder mee wilde nemen, wilde de auto niet in beweging komen vanwege de autohold break, een veiligheidsoptie in het voertuig die ervoor zorgt dat de auto niet beweegt wanneer deze geparkeerd staat.

Bij de Kia kon de redacteur overigens een knopje indrukken waarmee hij de controle weer overnam. Bij andere auto’s, zoals de Volvo XC90, zou het al lastiger zijn om in te grijpen. Sommige bedrijven zoals Tesla hebben deze scenario’s al onderzocht en hebben een manier bedacht waardoor het makkelijk is om die veiligheidsoptie af te zetten.

Auteur: Nadine Kieboom

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.