Waslocaties GP Groot krijgen certificaat Duurzaam Autowassen

Tankstation-exploitant GP Groot heeft voor haar autowaslocaties het certificaat Duurzaam Autowassen gekregen. Het is daarmee, naar eigen zeggen, de eerste keten van tankstations die dit predicaat heeft ontvangen. Bij het label worden eisen gesteld aan wasgelegenheden op het gebied van onder andere water- en energieverbruik en geluidsreductie.

Duurzaam Autowassen is een label van Duurzaam Repareren, wat een initiatief is van ANWB, verzekeraars, leasemaatschappijen en vlooteigenaren. Hierin worden bedrijven in de automotivesector getoetst op het gebied van duurzaamheid en worden certificaten uitgedeeld aan bedrijven die duurzaamheid op diverse manieren terug laten komen in hun dagelijkse activiteiten.

Eisen

De organisaties die het wascertificaat hebben, voldoen onder meer aan onderstaande voorwaarde:

  • ze gebruiken niet meer dan 75 megajoule aan energie per gewassen auto
  • ze produceren niet meer dan 75 decibel geluid
  • ze verbruiken niet meer dan 80 liter schoonwater per gewassen auto
  • ze gebruiken wasmiddelen die zo milieuvriendelijk als mogelijk zijn

GP Groot is een bijna honderd jaar oude onderneming, die zich bezighoudt met onder andere afvalinzameling en het uitbaten van tankstations en wasstraten. Er werken ongeveer 750 mensen bij het bedrijf uit Heiloo. In totaal exploiteert GP Groot zo’n veertig tankstations, voornamelijk in de regio Noord-Holland.

Lees ook: Autowasinstallaties verenigen zich in keurmerk Duurzaam Autowassen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.