Carwash Doetinchem in beroep tegen lage schadevergoeding

LELYSTAD – De rechtbank in Lelystad. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

De Doetinchemse carwash-ondernemer Henk Hoegen Dijkhof krijgt vier ton schadevergoeding voor misgelopen omzet, maar stapt desondanks naar de rechter. Hij vindt de vergoeding van de gemeente veel te laag en wil zijn eerder gestarte juridische procedure vervolgen, om op die manier een hogere tegemoetkoming van de gemeente af te dwingen. Daarmee wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan een affaire die al jaren duurt.

Carwash De Achterhoek van Hoegen Dijkhof was tot het najaar van 2007 vanaf twee kanten te bereiken. Door gemeentelijke plannen werd één toegangsweg onttrokken aan het openbare verkeer. De Gelderse ondernemer merkte dat in zijn omzet, doordat er stukken minder klanten naar zijn wasgelegenheid kwamen. Hij wilde daarom een planschadevergoeding van de lokale overheid.

Lachertje

Deze wilde daar aanvankelijk niets van weten, waardoor Hoegen Dijkhof naar de rechter stapte. De rechtbank besloot om een vergoeding toe te kennen van zo’n 100.000 euro. Een lachertje, noemde de carwash-ondernemer die vergoeding destijds. Hij legde in het verleden een miljoenenclaim neer bij de gemeente.

Na verder juridisch touwtrekken besloot de rechter onlangs vier ton tegemoetkoming toe te kennen. Nog steeds veel te weinig, vindt de exploitant. Volgens hem is de 400.000 euro maar net genoeg om de totale kosten voor juridische bijstand te dekken. De misgelopen omzet in al die jaren is vele malen hoger. Hij stapt daarom opnieuw naar de rechter, meldt dagblad De Gelderlander.

Lees ook: Carwash-exploitant en gemeente ruziën over compensatie

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Carwash Doetinchem in beroep tegen lage schadevergoeding | TankPro.nl

Carwash Doetinchem in beroep tegen lage schadevergoeding

LELYSTAD – De rechtbank in Lelystad. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

De Doetinchemse carwash-ondernemer Henk Hoegen Dijkhof krijgt vier ton schadevergoeding voor misgelopen omzet, maar stapt desondanks naar de rechter. Hij vindt de vergoeding van de gemeente veel te laag en wil zijn eerder gestarte juridische procedure vervolgen, om op die manier een hogere tegemoetkoming van de gemeente af te dwingen. Daarmee wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan een affaire die al jaren duurt.

Carwash De Achterhoek van Hoegen Dijkhof was tot het najaar van 2007 vanaf twee kanten te bereiken. Door gemeentelijke plannen werd één toegangsweg onttrokken aan het openbare verkeer. De Gelderse ondernemer merkte dat in zijn omzet, doordat er stukken minder klanten naar zijn wasgelegenheid kwamen. Hij wilde daarom een planschadevergoeding van de lokale overheid.

Lachertje

Deze wilde daar aanvankelijk niets van weten, waardoor Hoegen Dijkhof naar de rechter stapte. De rechtbank besloot om een vergoeding toe te kennen van zo’n 100.000 euro. Een lachertje, noemde de carwash-ondernemer die vergoeding destijds. Hij legde in het verleden een miljoenenclaim neer bij de gemeente.

Na verder juridisch touwtrekken besloot de rechter onlangs vier ton tegemoetkoming toe te kennen. Nog steeds veel te weinig, vindt de exploitant. Volgens hem is de 400.000 euro maar net genoeg om de totale kosten voor juridische bijstand te dekken. De misgelopen omzet in al die jaren is vele malen hoger. Hij stapt daarom opnieuw naar de rechter, meldt dagblad De Gelderlander.

Lees ook: Carwash-exploitant en gemeente ruziën over compensatie

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.