WashTec ontwikkelt nieuwe rollovers voor Nederlandse markt

Producent van wasinstallaties WashTec heeft enkele nieuwe varianten van hun rollovers ontwikkeld. Daarmee kunnen wassingen sneller worden gedaan en kunnen voertuigen met een schuine achterkant beter worden schoongemaakt. Dat bleek tijdens vakbeurs AutoPromotec in het Italiaanse Bologna. De nieuwe installaties zijn ook voor de Nederlandse markt beschikbaar.

Zo heeft de producent aan de Softcare Pro-familie een snelle variant toegevoegd. Deze heeft diverse onderdelen van een wassing samengevoegd, waardoor op piekmomenten een voertuig sneller kan worden gewassen. ”De tijdwinst is zo’n 25 procent bij het meest uitgebreide wasprogramma”, aldus Europees directeur Arthur Wessels, die aanwezig was op de Italiaanse vakbeurs.

”Bij andere programma’s is er ook tijdwinst met deze installatie. Al is deze winst natuurlijk minder groot, aangezien die programma’s ook minder lang duren. Met name voor drukke waslocaties kan dit interessant zijn. Hierdoor ontstaan namelijk minder lange rijen op piektijden.”

Borstels

Daarnaast is de Multiflex geïntroduceerd. Bij die wasinstallatie kunnen de verticale borstels schuin worden gezet, waardoor ze schuine achterkanten van auto’s beter kunnen wassen (zie ook video onderaan dit artikel).

”Dat is handig als er een stationcar gewassen moet worden”, legt Wessels uit. ”We merkten dat er bij ondernemers vraag was naar een oplossing voor dat probleem.” Op enkele locaties worden al tests uitgevoerd met de nieuwe variant van de Softcare 2 Pro.

App

Ook heeft het bedrijf een app voor smartphones en tablets laten ontwikkelen, waarmee zowel ondernemer als WashTec op afstand kunnen meekijken hoe het met de machine gaat. “Een ondernemer kan, ook als hij niet op zijn eigen vestiging aanwezig is, zien of de wasinstallatie nog steeds draait of dat er wellicht problemen zijn”, meldt Wessels. Ook geeft de toepassing cijfers over omzet en wasbeurten.

”Gebruikers krijgen een melding op hun telefoon als er problemen zijn met de machine. Op die manier kunnen we sneller ingrijpen bij bijvoorbeeld een storing.” In Duitsland wordt het al op enkele waslocaties toegepast. Plannen voor een uitrol in Nederland zijn er ook.

Binnenkort publiceert TankPro nog meer over de innovaties die te zien waren op vakbeurs AutoPromotec.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.