Carwash-exploitant en gemeente ruziën over compensatie

Gemeente Doetinchem en carwash-ondernemer Henk Hoegen Dijkhof steggelen over een schadevergoeding die de exploitant van de gemeente wil ontvangen. De plaatselijke overheid besloot om werkzaamheden uit te voeren, waardoor de autowasserij slecht toegankelijk werd. Daarvoor wil Hoegen Dijkhof een schadevergoeding. De gemeente geeft aan een bedrag van 1,5 ton inmiddels te hebben overgemaakt aan de ondernemer. Deze zegt op zijn beurt nog niets te hebben ontvangen.

De onenigheid begon in 2007. Toen besloot de gemeente om een plein in de stad niet meer te gebruiken als parkeerterrein. De toestroom van klanten naar Carwash De Achterhoek stokte. Volgens de ondernemer leed hij daardoor een miljoenenschade.

Compensatie

Hij legde een claim neer bij de plaatselijke overheid van enkele miljoenen euro’s. Deze ging daar niet mee akkoord, waarna een langdurige gerechtelijke procedure volgde. Op 2 april van dit jaar wees de rechter uiteindelijk een schadeclaim toe van 115.000 euro plus rente en proceskosten. De totale waarde van de compensatie werd daardoor 1,5 ton.

De gemeente geeft dus aan dat geld te hebben betaald, Hoegen Dijkhof ontkent dat. De affaire is sowieso nog niet afgelopen. De gemeente heeft namelijk beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank. De overheid moet, in afwachting van de verdere rechtsprocedure, toch het schadebedrag aan de carwash-exploitant overmaken.

Tankstations

Wegafsluitingen, tijdelijk of permanent, zijn veel ondernemers een doorn in het oog. Zeker bij tankstations en carwash-bedrijven kan het tot forse inkomstenderving leiden. Compensatie vindt lang niet altijd plaats. MKB Nederland deed dan ook eerder dit jaar een oproep aan gemeentes om meer rekening te houden met ondernemers bij wegwerkzaamheden.

Lees ook: MKB Nederland: Meer rekening houden met bedrijven bij wegafsluiting

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Carwash-exploitant en gemeente ruziën over compensatie | TankPro.nl

Carwash-exploitant en gemeente ruziën over compensatie

Gemeente Doetinchem en carwash-ondernemer Henk Hoegen Dijkhof steggelen over een schadevergoeding die de exploitant van de gemeente wil ontvangen. De plaatselijke overheid besloot om werkzaamheden uit te voeren, waardoor de autowasserij slecht toegankelijk werd. Daarvoor wil Hoegen Dijkhof een schadevergoeding. De gemeente geeft aan een bedrag van 1,5 ton inmiddels te hebben overgemaakt aan de ondernemer. Deze zegt op zijn beurt nog niets te hebben ontvangen.

De onenigheid begon in 2007. Toen besloot de gemeente om een plein in de stad niet meer te gebruiken als parkeerterrein. De toestroom van klanten naar Carwash De Achterhoek stokte. Volgens de ondernemer leed hij daardoor een miljoenenschade.

Compensatie

Hij legde een claim neer bij de plaatselijke overheid van enkele miljoenen euro’s. Deze ging daar niet mee akkoord, waarna een langdurige gerechtelijke procedure volgde. Op 2 april van dit jaar wees de rechter uiteindelijk een schadeclaim toe van 115.000 euro plus rente en proceskosten. De totale waarde van de compensatie werd daardoor 1,5 ton.

De gemeente geeft dus aan dat geld te hebben betaald, Hoegen Dijkhof ontkent dat. De affaire is sowieso nog niet afgelopen. De gemeente heeft namelijk beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank. De overheid moet, in afwachting van de verdere rechtsprocedure, toch het schadebedrag aan de carwash-exploitant overmaken.

Tankstations

Wegafsluitingen, tijdelijk of permanent, zijn veel ondernemers een doorn in het oog. Zeker bij tankstations en carwash-bedrijven kan het tot forse inkomstenderving leiden. Compensatie vindt lang niet altijd plaats. MKB Nederland deed dan ook eerder dit jaar een oproep aan gemeentes om meer rekening te houden met ondernemers bij wegwerkzaamheden.

Lees ook: MKB Nederland: Meer rekening houden met bedrijven bij wegafsluiting

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.