carwash, washtec, roll-over, wasstraat

Autowasinstallaties verenigen zich in keurmerk Duurzaam Autowassen

De koplopers op gebied van duurzaamheid in het autowassen, hebben zich verenigd in het keurmerk Duurzaam Autowassen. Dit is een initiatief van de stichting Duurzaam Repareren die in de automotive sector al honderden bedrijven heeft gecertificeerd. Duurzame waslocaties verbruiken veel minder energie en schoon water en gebruiken milieuvriendelijke producten.

Om de duurzame waslocaties te kunnen onderscheiden was het voor de stichting essentieel dat er voldoende partijen in de branche zijn die hieraan willen meewerken. De stichting is dan ook blij dat merken als WashTec, iClean Carwash Technologies, Flowey en AUWA zich achter dit initiatief hebben geschaard. “Dit zijn de professionele leveranciers van machines en wasmiddelen en die hebben wij nodig”, zegt Harry Filon van de stichting.

Milieu

Peter van Veen: ”WashTec voelt zich als marktleider verantwoordelijk om steeds duurzamere machines te ontwikkelen. Natuurlijk is dit belangrijk voor het milieu, maar energieverbruik, productverbruik, waterverbruik en de levensduur van de machines bepalen ook de winstgevendheid of zelfs de levensvatbaarheid op de langere termijn.”

“Wij denken ook dat de klanten het steeds belangrijk vinden, alleen niet weet welke waslocatie nu wel of niet oog voor het milieu hebben. Met het keurmerk kunnen wij de ondernemers die in duurzaamheid hebben geïnvesteerd hiervoor ook de erkenning geven.”

Automotive

De stichting Duurzaam Repareren is een initiatief van automotive-klanten zoals leasemaatschappijen, fleetowners, verzekeraars en de ANWB. Door gebruik te maken van duurzaam gecertificeerde bedrijven wil men de duurzaamheid in de automotive bevorderen.

De stichting heeft als missie het zichtbaar maken van autobedrijven die na objectieve weging als “milieuvriendelijk’ kunnen worden geduid. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het milieuvriendelijk repareren en onderhouden van motorvoertuigen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Autowasinstallaties verenigen zich in keurmerk Duurzaam Autowassen | TankPro.nl
carwash, washtec, roll-over, wasstraat

Autowasinstallaties verenigen zich in keurmerk Duurzaam Autowassen

De koplopers op gebied van duurzaamheid in het autowassen, hebben zich verenigd in het keurmerk Duurzaam Autowassen. Dit is een initiatief van de stichting Duurzaam Repareren die in de automotive sector al honderden bedrijven heeft gecertificeerd. Duurzame waslocaties verbruiken veel minder energie en schoon water en gebruiken milieuvriendelijke producten.

Om de duurzame waslocaties te kunnen onderscheiden was het voor de stichting essentieel dat er voldoende partijen in de branche zijn die hieraan willen meewerken. De stichting is dan ook blij dat merken als WashTec, iClean Carwash Technologies, Flowey en AUWA zich achter dit initiatief hebben geschaard. “Dit zijn de professionele leveranciers van machines en wasmiddelen en die hebben wij nodig”, zegt Harry Filon van de stichting.

Milieu

Peter van Veen: ”WashTec voelt zich als marktleider verantwoordelijk om steeds duurzamere machines te ontwikkelen. Natuurlijk is dit belangrijk voor het milieu, maar energieverbruik, productverbruik, waterverbruik en de levensduur van de machines bepalen ook de winstgevendheid of zelfs de levensvatbaarheid op de langere termijn.”

“Wij denken ook dat de klanten het steeds belangrijk vinden, alleen niet weet welke waslocatie nu wel of niet oog voor het milieu hebben. Met het keurmerk kunnen wij de ondernemers die in duurzaamheid hebben geïnvesteerd hiervoor ook de erkenning geven.”

Automotive

De stichting Duurzaam Repareren is een initiatief van automotive-klanten zoals leasemaatschappijen, fleetowners, verzekeraars en de ANWB. Door gebruik te maken van duurzaam gecertificeerde bedrijven wil men de duurzaamheid in de automotive bevorderen.

De stichting heeft als missie het zichtbaar maken van autobedrijven die na objectieve weging als “milieuvriendelijk’ kunnen worden geduid. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het milieuvriendelijk repareren en onderhouden van motorvoertuigen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.