Dogwash

Hondenwasbox als extra inkomstenbron voor tankstation

Het is niet de meest voor de hand liggende investering voor een pomphouder. Maar het plaatsen van een hondenwasbox kan een extra inkomstenbron betekenen voor het tankstation. Dat beweert althans Niels Burger, producent van de dogwash Digit Dog in Nederland.

Burger heeft de hondenwasbox in 2008 vanuit Australië naar Nederland gehaald. “Daar is het idee om een wasbox voor honden te maken, ontstaan. We hadden er aanvankelijk drie geïmporteerd maar besloten al snel om een eigen versie van het apparaat te maken.”

Aanvulling

Inmiddels staan er zo’n 25 wasboxen verspreid door het land en is de interesse voor het product is stijgende.Burger: “Je moet niet vergeten dat we zijn opgestart toen de crisis begon. Ondanks die tegenwind hebben we ons toch goed op de markt gezet en is er steeds meer interesse. Bovendien blijkt dat mensen op van alles bezuinigen behalve op hun huisdier.”

De meeste wasboxen gaan naar tankstations waar het een welkome aanvulling is op alles wat een tankstation heeft te bieden, meent Burger. ‘Pomphouders die onze wasbox aanschaffen willen een totaalconcept aan de klant aanbieden. Dus naast de autowasstraat en de uitgebreide shop geeft de hondenwasbox een extra reden om het tankstation te bezoeken.”

Prijskaartje

Daar hangt dan voor de pomphouder wel een prijskaartje van 15.000 euro aan vast. Maar volgens Burger is de wasbox al rendabel met een enkele wasbeurt per dag. “Gemiddeld spendeert een hondenbezitter € 8,50 euro aan een wasbeurt van zijn hond. We hebben bijvoorbeeld in Den Haag een wasbox bij een tankstation waar per dag bijna 15 honden worden gewassen. Dan loopt de teller aardig op.”

Burger voorziet in de toekomst nog meer hondenwasboxen te slijten, niet alleen in de verkoop maar ook via een huur- of leaseconstructie. ” We hebben  onderzocht dat er een afzet van 300 tot 400 wasboxen in Nederland mogelijk moet zijn. Dus daar ligt nog voldoende ruimte.”

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hondenwasbox als extra inkomstenbron voor tankstation | TankPro.nl
Dogwash

Hondenwasbox als extra inkomstenbron voor tankstation

Het is niet de meest voor de hand liggende investering voor een pomphouder. Maar het plaatsen van een hondenwasbox kan een extra inkomstenbron betekenen voor het tankstation. Dat beweert althans Niels Burger, producent van de dogwash Digit Dog in Nederland.

Burger heeft de hondenwasbox in 2008 vanuit Australië naar Nederland gehaald. “Daar is het idee om een wasbox voor honden te maken, ontstaan. We hadden er aanvankelijk drie geïmporteerd maar besloten al snel om een eigen versie van het apparaat te maken.”

Aanvulling

Inmiddels staan er zo’n 25 wasboxen verspreid door het land en is de interesse voor het product is stijgende.Burger: “Je moet niet vergeten dat we zijn opgestart toen de crisis begon. Ondanks die tegenwind hebben we ons toch goed op de markt gezet en is er steeds meer interesse. Bovendien blijkt dat mensen op van alles bezuinigen behalve op hun huisdier.”

De meeste wasboxen gaan naar tankstations waar het een welkome aanvulling is op alles wat een tankstation heeft te bieden, meent Burger. ‘Pomphouders die onze wasbox aanschaffen willen een totaalconcept aan de klant aanbieden. Dus naast de autowasstraat en de uitgebreide shop geeft de hondenwasbox een extra reden om het tankstation te bezoeken.”

Prijskaartje

Daar hangt dan voor de pomphouder wel een prijskaartje van 15.000 euro aan vast. Maar volgens Burger is de wasbox al rendabel met een enkele wasbeurt per dag. “Gemiddeld spendeert een hondenbezitter € 8,50 euro aan een wasbeurt van zijn hond. We hebben bijvoorbeeld in Den Haag een wasbox bij een tankstation waar per dag bijna 15 honden worden gewassen. Dan loopt de teller aardig op.”

Burger voorziet in de toekomst nog meer hondenwasboxen te slijten, niet alleen in de verkoop maar ook via een huur- of leaseconstructie. ” We hebben  onderzocht dat er een afzet van 300 tot 400 wasboxen in Nederland mogelijk moet zijn. Dus daar ligt nog voldoende ruimte.”

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.