ACS-patronen WashTec

Meer wasbeurten met nieuwe patronen van WashTec

WashTec heeft een nieuw doseersysteem op de markt gebracht dat het bijvullen van reinigings- en verzorgingsmiddelen voor de carwash een stuk eenvoudiger en milieuvriendelijker maakt. Bovendien garandeert het meer wasbeurten. Met het gebruik van speciale patronen kan nu moeiteloos en zonder knoeien chemie worden bijgevuld. Het nieuwe bijvulconcept, ACS gedoopt, is een van noviteiten die WashTec op de Automechanika beurs (11-16 september) in Frankfurt zal introduceren.

Tot nu toe worden de chemicaliën in wasstraten en roll-overs nog bijgevuld door middel van zware jerrycans wat niet zelden tot verspilling leidt. Ook moet in dit geval de installatie eerst worden ontlucht wat specifieke kennis vergt en bij een verkeerde aanpak de carwash tot stilstand kan brengen. Met het nieuwe patronensysteem Advance Chemical System (ACS) behoren deze problemen volgen WashTec tot de verleden tijd.

Eenvoudiger

Iedere medewerker is nu in staat om de 5 liter patronen zonder moeite  te verwisselen. Er is geen speciale kennis voor vereist. Het vervangen of bijvullen van chemie verloopt hierdoor sneller en eenvoudiger en verhoogd de beschikbaarheid van de autowasinstallatie.

Wasbeurten zonder chemiegebruik, en dus een ontevreden consument, zijn eveneens uitgesloten. Bovendien is de chemie-concentratie in de 5 liter patronen hoger dan in de standaard  jerrycans, waardoor meer wasbeurten zijn gegarandeerd.

Werking

Zo werkt het: lege patronen laten zich door draaien van de vergrendeling eenvoudig uit de houder nemen. Bij het vervangen worden de volle patronen weer in de desbetreffende houder geschoven. Wanneer het patroon vastklikt, wordt automatisch de toevoerleiding naar de wasinstallatie en een extra ventilatieopening vrijgegeven. Bovendien controleert de installatie of het juiste chemiepatroon in de juiste houder is geplaatst door middel van een RFID-chip op de onderkant van het patroon.

Na vrijgave is het product direct beschikbaar voor gebruik. Het product vloeit uit het patroon in een eronder gelegen, kleinere voorraadtank. Van daaruit wordt het door een nauwkeurige doseerpomp naar het injectiepunt gepompt, waar het met water wordt gemengd en naar de sproeiers van het desbetreffende sproeisysteem wordt gevoerd.

Meer wasbeurten

Wanneer het patroon leeg is, wordt dit gedetecteerd door een sensor en volgt er een melding aan de exploitant. Dit gebeurt bijvoorbeeld op de bedienterminal, per e-mail of via een sms-bericht aan de exploitant. Na de niveaumelding kan de roll-over nog 100 tot 250 wassingen doen, gevoed uit de voorraadtank. Gedurende deze wassingen kan het lege patroon eenvoudig worden verwijderd en gemakkelijk door een nieuwe worden vervangen.

Ondanks hun kleine, handzame vorm en het lage gewicht van maximaal 5,5 kilo, hebben de patronen van WashTec in gevulde toestand een capaciteit van 1000 tot 2500 wasbeurten, afhankelijk van het product en het door de consument gekozen wasprogramma. Daarmee verslaan ze de gebruikelijke chemie jerrycans niet alleen royaal in ergonomisch opzicht, maar ook wat het rendement en de efficiëntie betreft. De inhoud van de 25 liter jerrycan verdund product is slechts toereikend voor 500 tot 1000 wasbeurten.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.